Wij stomen je klaar voor de Nationale Week Zonder Vlees

– 6 maart 2019 / Lifestyle –

We weten dat iets minder vlees eten geen nadelen kent, toch eten we het met z’n allen bijna dagelijks. Een hamburgertje hier, rijst met kip daar. Natuurlijk is een goed stuk vlees op zijn tijd lekker en zitten er zeker voedingsstoffen in die ons lichaam nodig heeft, maar niet in dergelijke maten. Kijk daarom deze week eens hoe het voor je lichaam voelt om minder vlees te eten. Niet alleen goed voor je lichaam, ook goed voor het milieu.

Soms eten we ook vlees omdat we niet creatief genoeg zijn of simpelweg te lui zijn. Rijst met kip is nu eenmaal makkelijk en zo klaar. Juist omdat je noodgedwongen wat creatiever moeten denken deze week, krijg je wellicht een hoop nieuwe inspiratie voor lekkere recepten die je ook na de Nationale Week Zonder Vlees nog eens wilt maken.

Ook zonder vlees kun je aan genoeg energie en voedingsstoffen komen en toch heerlijk eten. Eiwitten, ijzer en vitamine B1 en B12 zijn prima uit andere voeding te halen. Eet bijvoorbeeld vaker peulvruchten, vis, noten en eieren.

Wij helpen je graag een handje op weg. Inspiratie nodig voor je week vegetarisch eten? Let’s go.

Vega snacks

Vegetarische borrelhapjes zijn officieel een feit. Wie in het vriesvak van de supermarkt gluurt, kan een volledige vegetarische snacklijn tegenkomen. Van bitterballen tot nuggets of en een complete snack mix. De snacks zijn meestal gemaakt van soja en granen en perfect om op vrijdagavond te eten onder het genot van een biertje of een goed glas wijn.

LEES DIT OOK EVEN

Meer blogs

LEKKER DICHTBIJ

Meer blogs