OORSUIZEN / TINNITUS

Oorsuizen

Een piepen, sissend of brommend geluid in je oren is ergerlijk. Het beïnvloed je leven omdat het lastig is om het geluid te negeren. De trigger van tinnitus oftewel oorsuizen is slechthorendheid, blootstelling aan hard lawaai, medicijnen of stress. Emotionele problemen verergeren oorsuizen. Omdat oorsuizen aan sich al tijd psychische klachten kan leiden, kun je zo in een vicieuze cirkel komen. Wacht daarom niet te lang als je klachten krijg. Het is desalniettemin een lastig te behandelen kwaal omdat er geen medicijnen voor zijn. De meeste behandelingen zijn erop gericht om tinnitus te accepteren, de controle erover te krijgen of verminderen.

ACUPUNCTUUR VERLICHT TINNITUS. GENEZING OOK MOGELIJK

Tinnitus / oorsuizen is een veelvoorkomende kwaal. Deels heeft het te maken met stress en een verkeerde levensstijl. Het kan ook een direct gevolg zijn van teveel lawaai. In beide gevallen kun je met acupunctuur verlichting of zelf genezing bewerkstelligen. Een aanvullend traject van coaching is vaak zinvol. Acupunctuur gaat er vanuit dat een klacht door een verstoring in de energiebalans ontstaat. In het geval van oorsuizen is de nierenergie te teveel belast door een excessieve levensstijl. Acupunctuur laat energie weer stromen. Bas zet flinterdunne naaldjes op bepaalde plekken op je lichaam. Deze blijven 20 minuten zitten. Acupunctuur werkt in op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Overigens start de behandeling met een uitgebreide amnese. Hierbij bekijkt Bas ook je tong en voelt je polsslag. Hieruit kan hij veel informatie halen.

ONTDEK >
Ooracupunctuur bij Bruisz

Wist je dat de cryosauna met stikstof werkt? Dit is een droge kou. Hierdoor is de gevoelstemperatuur vele maten hoger. Het voelt niet anders dan een koude winterdag. Ook jij houd het dus 3 minuten vol in de cryosauna.

Cryo sauna bij Bruisz

CRYOTHERAPIE EFFECTIEF BIJ TINNITUS

Uit Pools onderzoek is gebleken dat cryotherapie effectief is bij oorsuizen. De intensiteit van tinnitus wordt minder of verdwijnt zelfs. Tijdens de cryobehandeling word je lichaam voor maximaal 3 minuten blootgesteld aan extreme kou. Zo’n -180˚C Hierdoor komt je lichaam in opperste paraatheid. Je hersenen slaan alarm.  Al het bloed stroomt terug naar je vitale organen. Het lichaam brengt hormonen en enzymen in de bloedbaan. En het zuurstofgehalte stijgt. Omdat de temperatuur in je lichaam stijgt, doodt het virussen en bacteriën. Je witte bloedlichaampjes nemen toe. Hierdoor krijg je immuunsysteem een boost. Het gaat pijn en ontstekingen tegen. Je krijgt er energie van en voelt je beter. De behandeling is kort en pijnloos. Naast vermindering van oorsuizen is het goed voor je algemene gesteldheid. Je hebt er altijd baat bij.

ONTDEK >