BLESSURES

Iedereen die sport krijgt wel eens te maken met een blessure. Maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden, zoals het doen van huishoudelijke klussen of het werk kan een blessure ontstaan. Een acute blessure kun je krijgen doordat je gevallen bent, tegen iets of iemand aanloopt, plotseling een te hoge belasting van de spieren krijgt of een verkeerde beweging maakt. Je voelt direct hevige pijn.

De meest voorkomende blessures zijn overbelasting blessures. Overbelasting ontstaat door foutieve bewegingen, overtraining, verkeerde houding of stress. Het begint met een onschuldig pijntje. Daar valt wel mee te leven of je negeert het. Voordat je het weet, worden de klachten echter chronisch. Doe er dus tijdig wat mee. Elke vorm van blessure vraagt zijn eigen aanpak. Kijk wat bij jou past.

BODYTEC

Door ons lichaam te bewegen stimuleren wij de drainage van ons lymfe systeem en de circulatie van bloed in het kleinere bloedvaten. Dit stimuleert het lichamelijk ontgiften. Wanneer wij regelmatig bewegen activeert dat ons gehele systeem. We voelen ons beter en ons lichaam functioneert optimaal. Met BodyTec kan jij ook met een blessure sporten, de activering kan op bepaalde punten lager of zelfs uitgezet worden waardoor jij toch ook kan trainen met een blessure.

ONTDEK >

Wist je dat? Je met een blessure toch kan sporten? BodyTec heeft de mogelijkheid om de activering op bepaalde punten lager of zelfs uitgezet kan worden waardoor jij toch ook kan trainen met een blessure.

MICROCIRCULATIE

Bemer Therapie is een fysische vasculaire therapie die wetenschappelijk bewezen de doorbloeding van de kleinste bloedvaten effectief verbetert. Microcirculatie zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstof beter in het bloed, weefsels en organen worden opgenomen. Afvalstoffen worden bovendien door Bemer Therapie beter afgevoerd. Hierdoor krijgt je allereerst meer energie. Je geestelijke prestaties verbeteren. Je lichaam herstelt sneller van blessures.

ONTDEK >

Wist je dat? Er iedere maand diverse lezingen en workshops worden georganiseerd bij Bruisz? Houd onze agenda in de gaten voor de komende activiteiten.

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur stimuleert het lichaam om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. Het herstelt de energiebalans van het lichaam. Acupunctuur wordt ook ingezet bij blessures.

ONTDEK >