AFVALLEN

Als je overgewicht hebt, wil je de overtollige kilo’s zo snel mogelijk kwijt. Afvallen is dan ook verstandig, want overgewicht kan allerhande klachten veroorzaken. Te denken valt aan diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtspijn. Ook mentaal kan het wat met je doen. Ontevreden, onzekerheid, gefrustreerdheid liggen op de loer. Een crashdieet lijkt dan aanlokkelijk, maar op de lange termijn heeft het geen zin. Je zult namelijk merken dat die kilo’s er zo weer aan zitten. En vaak nog extra. Een gezond gewicht begint een veranderende levensstijl. Gezond eten. Bewegen. Geen stress. Voldoende nachtrust. Bruisz biedt op al deze fronten wat.

AFVALLEN BEGINT BIJ BEWUSTWORDING

Wij gaan je helpen bij het afvallen. Overgewicht krijg je niet zomaar. Om die reden gaan we eerst de oorzaak van je overgewicht achterhalen. Niet verrassend ontstaat overgewicht doordat je meer eet dan je verbrandt. Desalniettemin kan stress een belangrijke oorzaak zijn dat je geen gewicht verliest. Een verhoogt cortisolgehalte, een stresshormoon, belemmert afvallen. Eten doe je via je mond, maar zit tussen je oren. We gaan kijken wanneer jij tot verleiding komt om te eten. Ben je je bovendien wel bewust van wat je eet? Onze lifestyle coach Jannette gaat je bewust maken van gezonde voeding. Zij gaat je gedrag permanent veranderen. Een dieet werkt namelijk niet, een aangepaste levensstijl wel. Overigens een levensstijl die past bij jou en waarbij jij je prettig voelt.

ONTDEK >
Gezond afvallen bij Bruisz

Wist je dat wij je helpen om blijvend een gezond gewicht te krijgen? Door bewustwording en kennisvergroting gaan we een gedragsverandering bewerkstelligen zodat jij op gezond gewicht blijft.

SPORTEN

Afvallen doe je door je voedingspatroon aan te passen, gedrag te veranderen, mentaal een switch te maken én te sporten. Sporten kan desalniettemin moeizaam zijn als je overgewicht hebt. Je conditie is mogelijk niet op peil. Daarbij heb je wellicht minder kracht. Tot slot heb je eerder last van je gewrichten bij inspanning. Niet echt motiverend om te gaan sporten. Onze personal trainer Branco is zich daarvan bewust. Hij gaat je niet meteen helemaal afmatten, zodat je de volgende dag niet meer op of af kunt. Dan is één ding zeker, dan ga je nooit meer sporten. BodyTec EMS is de perfecte manier om weer gevoel te krijgen met sporten. Je traint dan op basis van elektrostimulatie. Hierbij worden alle spiergroepen tegelijk en intensief getraind. We bouwen dat langzaam op. Ook is personal training ideaal.

ONTDEK >
Sporten bij Bruisz met BodyTec EMS of Personal training

Ken jij Bodytec EMS al? Je traint via elektrostimulatie in speciale kleding waar de elektroden aan bevestigd worden. De training is kort en intensief en op de zwaarte die bij jou past. Je krijgt in no time meer kracht en een strakkere body.

Rebalancing bij Bruisz

RE-BALANCING

Bij re-balancing maak je een innerlijke reis. De grote vraag hierbij is: waarom eet je teveel of te vaak? Het geeft inzicht in het waarom. Eten is vaak gekoppeld aan spanning en emoties. We gaan op onderzoek uit waar de spanning zit. Dit doen we door enerzijds te kijken naar je ademhaling. Anders door middel van aanraking oftewel massage. Door je lichaam aan te raken en daarbij te bevragen wat er gebeurt, ontdek je wat spanningsplekken zijn. Daar zoomen we op in. Als je weet waar de spanning vandaan komt, kun je er wat mee doen. Je krijgt een aha-moment: ‘daarom doe ik dat!’ Je pakt hierdoor de oorzaak van het overgewicht aan. Afvallen wordt daardoor makkelijker. Re-balancing zorgt voor rust en balans. Je komt weer dichtbij jezelf te staan.

ONTDEK >