Rebalancing

Rebalancing: een nieuwe kijk op jouw wereld

Spanning, angst en (denk)stress leiden ertoe dat je spieren verkrampen. Door deze spierspanning krijg je pijn in schouders, rug en nek. Je fysieke houding wordt steeds meer onnatuurlijk. Omhoog getrokken schouders, kaken klemmen en een afgeknepen stem zijn hier voorbeelden van. Ook zijn er andere lichamelijke symptomen zoals buik- en hoofdpijn. Geestelijk spanning herken je aan een wat starre houding: je benadert zaken eenzijdig omdat je dingen niet meer wilt zien of voelen. Rebalancing is een methode waarbij via massage, zelfonderzoek en meditatie je leert om beperkende gewoontes los te laten en je weer te ontspannen. Je staat weer open voor de schoonheid van de werkelijkheid. Je gaat op een andere manier naar situaties kijken en maakt andere afwegingen.

OmschrijvingBedrag
Rebalancing massage, 1 uur€ 50,00
Rebalancing diepte sessie, 1,5 uur€ 75,00
Mentaal in balans met rebalancing

Maak hier een afspraak voor een gratis intake

Gratis intake >
Ontspan je geest met rebalancing

“Ontspan bij Bruisz niet alleen je lichaam, maar ook de geest. Ervaar het verschil zelf.”

Waarom Rebalancing?

Rebalancing is een combinatie van westerse vormen van lichaamswerk en de oosterse meditatieve benadering van spiritueel meester Osho. De ingang bij Rebalancing is het lichaam. In het verleden opgedane ervaringen, die we liever niet meer weten, verstarren je in de vorm van gespannen spieren. We raken gewend aan een bepaalde mate van spierspanning van het lichaam. We negeren echter de reden van de spierspanning: ons gevoelsleven. Door fysieke aanraking gecombineerd met zelfonderzoek, word je weer bewust van je gevoelens en kom je weer in contact met je diepergelegen gevoelsniveau. Je krijgt weer inzicht in je innerlijke wereld. Door het bewust stilstaan bij je gevoelens in het nu, kun je er op een andere manier naar gaan kijken. Je kunt opnieuw bepalen hoe je met situaties om wilt gaan. Het geeft inzicht en rust.

Hoe werkt Rebalancing?

Via fysieke aanraking maakt de coach contact met jou en brengt je van je denkwereld naar je gevoelswereld. De coach stelt tijdens het fysieke aanraken, van subtiele tot krachtige massage technieken, vragen die leiden tot zelfonderzoek. Bij een Rebalancing diepte sessie kunnen ook ademhalingsoefeningen, bewegingsleer en meditatie gebruikt worden. De vragen zorgen ervoor dat je bewust wordt van je gevoelens in het nu. Wat ervaar je? Wat doet het met je? Door aanwezig te zijn in het heden, word je verlost van de ballast uit het verleden of angsten voor de toekomst. Door dit inzicht ontstaat er ruimte voor verandering. Je kijkt anders tegen jouw wereld aan.

Rebalancing leert je om te luisteren naar je lichaam. Zodra je bepaalde klachten krijgt, weet je dat het tijd is om weer balans te zoeken. Terug te gaan naar je gevoel en in stilte te ervaren. Rebalancing verlicht en verlost. Voor nu en in de toekomst.

Voordelen

  • Bevrijdt emoties uit het verleden
    Door zelfonderzoek en meditatie krijg je meer inzichten en ga je anders naar situaties kijken. Het geeft rust en ruimte.

  • Verlaagt fysieke en mentale spanning
    Je leert beperkende gewoontes af en staat weer ontspannen in de wereld, je voelt je rustig en vrij.

  • Leert om te luisteren naar het lichaam
    Rebalancing leert je om symptomen van stress te herkennen en door innerlijke rust weer balans te vinden.