MENTALE BALANS

Mentale balans

Mentaal staat voor de denkgeest. Hoe gebruik je je denkgeest en hoe zien je overtuigingen over de wereld om je heen eruit. Zoals we bij emotie praten over positief en negatief, praten we bij mentaal over denken en stilte of focus en ruimte. Hoe drukker het is in je geest met gedachtes en meningen, hoe drukker je interne gedachtestroom. Voor een goede balans dien je deze drukke gedachtestroom in evenwicht te houden met periodes van stilte.

Wanneer je kijkt naar je westerse leven wordt je denkgeest constant geprikkeld door de wereld om je heen. Je wilt van alles, vindt van alles, moet van alles, enz., enz. er zijn nauwelijks nog momenten van stilte, bezinning of reflectie. In onze hedendaagse maatschappij wordt het nastreven hiervan soms zelfs als lui, nutteloos en tijdverspilling gezien. We kunnen meer balans in onze denkgeest krijgen wanneer we kijken naar de Oosterse maatschappij, waar stilte in de denkgeest een veel hoger aanzien geniet. Zoals met alle aspecten van de mens, het gaat om balans, het evenwicht tussen denken en stilte dat past bij jou.

De resultaten van een mentaal evenwicht kunnen ook hier weer resultaten opleveren op lichamelijk, emotioneel en levensloop niveau.

Bij Bruisz kunt je kiezen uit de volgende opties:

MINDFULNESS

Mindfulness is een uitstekende methode als je meer balans in je leven zoekt en bereid bent op een nieuwe manier naar je gedachtepatronen te kijken. Je gaat beter om met stress, verbetert de concentratie en je psychische weerbaarheid.

ONTDEK >

Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it.” 

– Eckhart Tolle

BREINTRAINING

Breintraining of neurofeedback is een behandelmethode waarmee de hersenen geleerd kunnen worden om meer in balans te komen. De training is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de neurowetenschap en werkt op een intuïtieve en speelse manier.

ONTDEK >

Wist je dat?

Recente ontdekkingen door neurologen stellen dat we een veel actievere rol kunnen spelen in het trainen van onze hersenen.

RE-BALANCING

Rebalancing is een methode waarbij via massage, zelfonderzoek en meditatie je leert om beperkende gewoontes los te laten en je weer te ontspannen. Je staat weer open voor de schoonheid van de werkelijkheid. Je gaat op een andere manier naar situaties kijken en maakt andere afwegingen.