DEPRESSIE

Somberheid heeft iedereen wel eens. Een depressie is anders. Je bent dan de gehele dag prikkelbaar, hebt geen interesse meer in wat of wie dan ook en je hebt last van slapeloosheid. Daarbij kunnen gevoelens van wanhoop bestaan met zelfmoordneigingen tot gevolg. Een depressie gaat meestal niet vanzelf over. Hulp zoeken is dan ook verstandig. Het vertrekpunt is herkennen en onderkennen van de klachten. Duren deze langer dan twee weken, neem dan stappen. Hiermee voorkom je dat de depressie langer duurt of de klachten erger worden. Bij een depressie wil je niks meer. Het verschil met een burn-out is, dat je in het laatste geval wel wil, maar niet kunt. Bij beide diagnoses bieden we ondersteuning.

MASSAGE

Elke vorm van massage bevordert je gezondheid en zorgt voor ontspanning. Het laat klachten verdwijnen door de afvoer van gifstoffen uit je lichaam. Bruisz biedt verschillende massages aan die een weldaad zijn voor lichaam en geest.

ONTDEK >

“Even helemaal ontspannen! Erik is professioneel en luistert goed naar je, hij legt ook alles duidelijk uit. Je hebt er een vaste klant bij!”

– Fleur

CRYO SAUNA

De Cryo sauna is de optimale manier om je weer beter te voelen. Door de blootstelling aan koude krijgt jouw systeem als het ware een reset. De cryo sauna heeft ook een direct effect op uw gemoedstoestand. Door het vrijkomen van endorfine en serotonine voel je je blij, opgeladen en ontspannen.

ONTDEK >

Als je depressief bent, zie je de lichtheid van het leven niet meer. Je ziet er wellicht als een berg tegenop om hulp zoeken. Beklim deze berg en je zult zien dat daar de zon weer gaat schijnen. We zijn er voor jou. 

RE-BALANCING

Rebalancing is een methode waarbij via massage, zelfonderzoek en meditatie je leert om beperkende gewoontes los te laten en je weer te ontspannen. Je staat weer open voor de schoonheid van de werkelijkheid. Je gaat op een andere manier naar situaties kijken en maakt andere afwegingen.

ONTDEK >

“De Rebalancing-sessies hebben mij veel goeds gebracht.Voorheen was ik onrustig, ik miste iets, maar wist niet wat ik dan miste. Ik weet nu dankzij Trudy… 

– Frans

MINDFULNESS

Mindfulness is een uitstekende methode als je meer balans in je leven zoekt en bereid bent op een nieuwe manier naar je gedachtepatronen te kijken. Je gaat beter om met stress, verbetert de concentratie en je psychische weerbaarheid.

ONTDEK >

Tip:

Vooroordelen over hypnose bemoeilijken om je in hypnose te brengen. Vraag je dus niet af of het wel of niet werkt. Stap er met een open mind in. De resultaten van hypnose zijn overigens wetenschappelijk aangetoond.

HYPNOTHERAPIE

Depressie ontstaat doordat je ergens diep van binnen weet, dat je leven niet zo gaat als het eigenlijk bij jou hoort. Ergens in het verleden ben je uit jouw flow gebracht. Daardoor ben je van jouw persoonlijke levenspad afgeraakt. Je hebt je best gedaan om je aan te passen. Je probeert het beste ervan te maken. Desondanks breekt het op een gegeven moment op. Je (onbewuste) onvrede is er niet meer onder te houden en dringt zich keihard op. Door middel van hypnotherapie onderzoeken we de diepe oorzaak van je depressieve gevoelens. Hypnose is een natuurlijke staat van zijn, waarbij je in een soort slaapstand bent. Vergelijkbaar met de fase voordat je net in slaap valt. Je bent dan ontvankelijker voor beïnvloeding. De hypnotherapeut maakt tijdens de hypnose veranderingen in je onderbewustzijn met als doel een gelukkiger leven.

ONTDEK >

WIST JE DAT?

Wist je dat

Bij mindfulness stel je je actief en alert op voor je innerlijke ervaringen, je laat die toe en handelt daarnaar. Je komt hierbij los van onbewuste ingesloten patronen. Deze Oosterse methode bestaat al meer dan 2500 jaar.

DEPRESSIE HEEFT BAAT BIJ ACUPUNCTUUR

Bij het behandelen van een depressie is acupunctuur van grote toegevoegde waarde. Je gebruikt het lichaam als instrument om geestelijke processen te beïnvloeden. De Chinese geneeskunde gaat uit van balans. Wanneer negatieve gevoelens overheersen, krijgen positieve gevoelens geen ruimte. Zowel geestelijk als mentaal ben je uit balans. Door disbalans krijg je klachten. Met acupunctuur plaatsen we hele dunne naaldjes op je energiebanen. Hierdoor krijgen emoties meer ruimte. Het heft blokkades op, waardoor de energie weer kan stromen. Acupuncturist Bas ziet de mens als een geheel. Een klacht heeft altijd een onderliggende oorzaak. Samen met jou gaat hij op zoek naar de oorzaak. Hij zoemt niet in op de depressie, maar kijkt breder. Groot voordeel van acupunctuur: het zorgt niet alleen voor herstel van de depressie maar ook van andere klachten.

 

ONTDEK >