Cryo behandeling

Cryo sauna

De Cryo sauna is een uitzonderlijk effectieve manier om het lichaam te resetten. Je immuunsysteem krijgt een impuls. Gedurende 1,5 tot 3 minuten wordt je lichaam blootgesteld aan extreme kou door stikstof in gasvorm.

Cryo therapie bevordert celvernieuwing, verstevigt je huid en vertraagt het verouderingsproces. Tevens vermindert het klachten bij veel ziektebeelden, het vermindert ontstekingen, bestrijdt pijn en verhoogt weerstand en stofwisseling. Het biedt ondersteuning bij het verliezen van gewicht. Door het vrijkomen van endorfine en adrenaline verdwijnt stress en vermoeidheid en voel je je beter. Het geeft het lichaam een energieboost.

OmschrijvingBedrag
Proefsessie€ 20,00
Losse sessie€ 22,50
5 sessies€ 100,00
10 sessies€ 175,00
20 sessies€ 300,00
De cryo sauna stimuleer je afweersysteem en daarmee lichamelijk ontgiften

Snel en Effectief detoxen? Boek snel een proefsessie.

Boek een proefsessie! >

Vanaf nu kun je onze Cryo sauna behandeling(en) ook via Treatwell boeken

Treatwell button

“Wist je dat voetballer Christiano Ronaldo thuis een cryosauna heeft? Niet voor niets. In een cryosauna herstellen je spieren volledig. Bovendien voelt de droge kou aangenamer aan dan een ijsbad met ijskoud water.”

Waarom Cryo therapie?

Door Cryo therapie verbetert de doorbloeding en daarmee enerzijds de aflevering van zuurstof en voedingstoffen naar de cellen en anderzijds de afvoer van afvalstoffen. De extreme kou stimuleert het hormonale systeem en verbetert de afscheiding van endorfine en adrenaline. Je immuunsysteem krijgt een krachtige impuls door de aanmaak van witte bloedlichaampjes. De huidconditie verbetert en het voorkomt rimpels. Bijkomend voordeel: je verbrandt 1000 calorieën. De Cryo sauna verhoogt de prestaties bij sport, helpt bij sportblessures en bij de behandeling van fibromyalgie, hoofdpijn, psoriasis, vermoeidheid, stress, reuma en andere ziektes.

Hoe werkt de Cryo sauna

Tijdens de Cryo therapie sta je 1,5 – 3 minuten in een sauna met een extreem lage temperatuur van -192 graden. Dat doet, voordat je er instapt, mentaal iets met je: overleef ik deze extreme kou wel? De koude-receptoren in de huid sturen eerst een krachtig signaal naar de hersenen dat er gevaar aankomt. De hersenen sturen vervolgens een prikkel naar de bloedvaten, die trekken samen en brengen het bloed naar de kern van het lichaam ter bescherming van de organen en behoudt van de warmte. Na de Cryo behandeling pompt het lichaam het bloed krachtig terug waardoor de bloedvaten open gaan staan.

Is het voor iedereen geschikt?

Er zijn een aantal contra’s voor de cryo sauna, voor meer info hierover neem contact op.

De voordelen van Cryo therapie

  • Beauty & Wellness
    Vertraagt het verouderingsproces. Accelerator bij gewichtsverlies.

  • Vitaliteit & Gezondheid
    Verlicht pijn en werkt helend. Boost voor het immuunsysteem.

  • Sport & Fitheid
    Verhoogt sportprestaties. Sneller herstel van blessures en spierpijn.

Wanneer kun je terecht? (alleen op afspraak)
Iedere dag tussen 08:00 en 17:00
Avonduren in overleg

Wat te doen of mee te nemen?
Gebruik geen bodylotion voor de sessie
Sloffen en badjas ontvang je van ons
In ondergoed ga je de cabine in, privé behandelingen

Het lichaam heeft minimaal 5 sessies in de Cryo sauna nodig voordat significante verbeteringen te voelen zijn. Voor de meeste aandoeningen adviseren we daarom een kuur van 10 sessies om het gewenste resultaat te bereiken. Tijdens de sessie zorgen wij voor de borging van jouw veiligheid en comfort. De eerste sessie in de Cryo sauna duurt ongeveer 1 minuut. Naarmate het lichaam beter gewend is aan de extreme kou verlengen we de duur van de sessie naar maximaal 3 minuten. Een sessie in de Cryo sauna is pijnloos. Je voelt alleen een droge kou. Dit voelt prettiger aan dan een ijsbad. Na een uitgebreide intake bevelen we een kuur aan die past bij jouw welzijn en vitaliteit. Alle sessies zijn bij ons 1 op 1.

Boek een proefsessie! >

REVIEWS

Reuma klachten

★★★★★
5 5 1
Al een kleine dertig jaar heb ik last van reumatische klachten. Soms gaat het tijdje goed maar van de een op de andere dag zijn er diverse gewrichten ontstoken; vingers, polsen, knieën, sleutelbeenderen tot tenen aan toe. Pijnlijk maar vooral ook lastig wanneer het je opeens niet meer lukt om gewone handelingen te verrichten en je schoenen te klein lijken te zijn door een opgezwollen teen. Jarenlang slikte ik diverse medicijnen die wel wat hielpen maar die me door de bijwerkingen steeds meer tegen gingen staan. Een klein jaar geleden zag ik op de Duitse zender Arte een uitzending over de Cryo Sauna. Mensen met reumatische klachten werden in een universiteits- ziekenhuis behandeld met de extreme kou met verbluffend resultaat. Aanvankelijk trok dit me niet erg aan maar na een nieuwe hevige aanval besloot ik om een poging te wagen en volgde een kuur van twintig Cryo sessies. Eerst dagelijks en daarna afbouwend naar twee keer in de week. Tot mijn verbazing was na een week mijn mobiliteit in vrijwel alle gewrichten weer normaal. Ik voelde me geweldig; geen pijn meer en ik kon bijna alles weer doen. De kou viel mij trouwens achteraf reuze mee. Een maand of drie later gingen de klachten weer opspelen zodat ik weer een nieuwe, maar nu kortere sessie behandelingen onderging. Kennelijk is een regelmatige onderhoud doses nodig; de reuma gaat er niet van over maar de klachten die daar het gevolg van kunnen zijn, worden op deze manier voor mij hanteerbaar. Mijn huidige behandelinstelling in Oosterbeek bevalt mij prima, ik ben dan ook van plan om een wekelijkse “onderhoudsbeurt” te ondergaan. Voor mij geldt “Lang leve de Cryo Sauna!”

Ik kan weer lopen

★★★★★
5 5 1
Op 26 december 2016 kreeg ik spontaan een slijmbeursontsteking in mijn rechterheup. Advies van de huisarts was rust houden, tegen de pijn kreeg ik diclofenac wat helaas niet hielp. Zodoende kreeg ik een injectie in mijn heup wat enigszins de pijn verminderde. Van een kennis kreeg ik het advies om cryotherapie te volgen waarvan ik nog nooit had gehoord. Op internet maar opgezocht wat cryotherapie inhoudt, nadat ik alles door had genomen was ik enthousiast geworden want ik kon op dat moment hooguit door de pijn maar 50 meter per dag met krukken lopen. Ik heb 2 sessies van 2 x 5 behandelingen gevolgd en na de 4e keer kon ik al redelijk lopen, de pijn werd minder. Voordat de sessies afgelopen waren, kon ik alweer zonder pijn en zonder krukken lopen. Voor de nazorg heb ik nog 5 x cryotherapie gedaan. De cryotherapie heeft mij uitstekend geholpen met het genezen van de slijmbeursontsteking in mijn heup in zo’n korte tijd !!

Zeer positief

★★★★☆
4 5 1
Heb in de maanden februari, maart en april tien cryo behandelingen als zeer positief ervaren bij Bruisz in Oosterbeek. Langzaam werd de duur opgevoerd tot maximaal 3 minuten waarbij ik in een cabine met stikstof verbleef. De temperatuur daalde naar min 17O graden. Erg positief was de afvoer van afvalstoffen, ademhalingverbetering, bloedsomloop, vrijkomen van de blije endorfinestof, Mooie bijkomstigheid was dat de elleboogontsteking mede door de behandeling verdween.

Psoriasis

★★★★☆
4 5 1
Ik heb een kuur van 10 behandelingen gedaan in de cryo sauna voor mijn psoriasis, dit heeft mij enorm goed geholpen, de jeuk en rode plekken zijn weg! Ik hou het nog wel bij, als ik veel stress ervaar en de klachten weer erger worden.
Naam
Email
Titel
Sterren
Schrijf een review