Home/Team/Bas van der Togt
Bas van der Togt2018-03-29T12:02:36+02:00
Bas van der Togt
Bas van der TogtAcupuncturist

Bas van der Togt

De Oosterse geneeskunde aanschouwt het gehele lichaam als er een storing bestaat, in het Westen zoomen we in op een klacht. Vergelijk het met een verrekijker. Een verrekijker zoomt in op een kleine stukje van het landschap. Draai je de verrekijker om dan zie je een panoramisch beeld. Je ziet niet alleen de verstoring, maar het totale plaatje. Als kind was ik al geboeid door het werk van mijn vader als fysiotherapeut en acupuncturist. Niet zelden gebruikte hij mij als proefkonijn en zo raakte ik overtuigt van de werkzaamheid van acupunctuur. Toch moest ik eerst zelf ernstig in de lappenmand raken, voordat ik me ben gaan richten op deze vakgebieden: sportmassage en acupunctuur. Ik heb een academische opleiding gevolgd, stage gelopen in China en in de praktijk bij mijn vader ervaring op gedaan. Ik heb mijn roeping gevonden: mensen helpen om zich beter te voelen.

Volledige amnese

Een behandelplan begint met een uitgebreide amnese. Wat zijn je eetgewoontes, hoe is je nachtrust en welke kinderziektes heb je bijvoorbeeld gehad. Bovendien observeer ik: hoe je beweegt, praat en presteert. Daarnaast stel ik een pols- en tongdiagnose. Het bekijken van de tong en beide polsen zijn belangrijke instrumenten in de traditioneel Oosterse geneeskunde. Een hoofdklacht heeft altijd een onderliggende oorzaak. Deze blokkade(s) gaan we opheffen. Mijn aanpak is down to earth en holistisch. Ik vraag dus verder dan alleen puur naar je klachten. Door niet alleen de bron aan te pakken, maar ook verder te kijken wordt het lichaam gestimuleerd om sterker te worden. De kans op herhaling vermindert daardoor aanzienlijk.

Cosmetische Acupunctuur

Acupunctuur is heilzaam voor veel ziektebeelden maar ook voor cosmetisch doeleinden inzetbaar. Cosmetische acupunctuur is een buitengewoon effectief alternatief voor chirurgie of botox. Het is een pijnloze methode om de symptomen van het verouderingsproces te verminderen. Het helpt om de spierspanning en de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels te verbeteren. Rimpels, zwellingen, verkleuringen, verzakkingen van de oogleden of slapper wordende kaaklijn verminderen aanzienlijk. Ook bij cosmetische acupunctuur neem ik een volledige amnese af waardoor ook onderliggende zwaktes aangepakt worden. Je voelt je niet alleen mooier, maar ook beter.

VISIE

Bij disbalans is er altijd een onderliggend patroon. In de Oosterse geneeskunde kijk je holistisch naar zo’n blokkade. De totale lichamelijke en geestelijke gesteldheid, levensstijl en gemoedstoestand worden onder de loep genomen voordat we inzoomen op de klacht. De behandeling is voor iedereen verschillend omdat het onderliggend patroon verschillend is. Acupunctuur is pijnloos en preventief inzetbaar of direct als disbalans zich openbaart. Onderliggende lichamelijk zwaktes of verstoringen worden direct mee behandeld, hierdoor ga je je gelijk beter voelen. Dat geldt ook wanneer je acupunctuur voor cosmetische doeleinden gebruiken. Je voelt je mooi én beter!

RECENT NIEUWS VAN BAS

Voor BodyTec EMS kom je van de bank af

22 maart 2017|Lekker dichtbij|

Bodytec EMS is een revolutionaire trainingsmethode waarmee je spieren opbouwt, conditie verbetert en vet verbrandt in een trainingssessie van slechts 20 minuten. Dat klinkt toch als muziek in de oren voor iedereen die om één of andere redenen niet aan sporten toekomt. Sportschool onaantrekkelijk “Smoesjes”, zal een gedisciplineerde sporter roepen, wanneer je zegt geen tijd [...]

Ivet Laheij, personal trainer bij Bruisz

4 oktober 2017|Lekker dichtbij|

Ik heb jarenlang als personal shopper gewerkt. Gek genoeg was de stap naar personal trainer niet zo groot. Als personal shopper moet je jezelf verplaatsen in de persoon en daarbij observeren wat het beste bij ze past en waar ze zich prettig bij voelen. Met sporten is dat ook zo, alleen ik probeer de persoon [...]