SPORT & PRESTATIE

Sport en prestatie. Empower jezelf.

In deze maatschappij moet je presteren om vooruit te komen. De druk is soms best hoog. Social media doet daar een schepje bovenop. Iedereen leidt immers een fantastisch leven en ziet er geweldig uit. De waarheid staat daarbij overigens in schril contrast. Hoe dan ook, elke dag opnieuw sta je voor de uitdagingen van het leven. Dat geeft energie maar kost ook energie. Je presteert het best als je doet wat je leuk vindt. Of het nu gaat om je werk, sport of een andere bezigheid.

Bruisz helpt je om te presteren op topniveau. Je moet daarbij denken aan sport, bewegen en het herstellen na een zware inspanning. Maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Een heldere geest en een opgeruimd gevoel maakt dat je je lekker voelt. Het zorgt ervoor dat je ontspannen en soepel beweegt. Je bent opgewassen tegen elke uitdaging en gaat er vol energie voor.

SPORT EN BEWEGEN

Sporten is goed voor lichaam en geest. Kies een sport waaraan je plezier beleeft. Dat maakt het alleen maar leuker. Je presteert beter als je sport. Het stresshormoon cortisol wordt namelijk afgebroken. Ook versterkt het je spieren en gestel. En heb je overgewicht, dan kun je de overtollige kilo’s te lijf met beweging. Door te sporten onder begeleiding van een personal coach behaal je sneller resultaat. De kans op blessures wordt minder. Als laatste, en niet minder belangrijk, is het gezellig om samen met iemand te werken aan jezelf.

Een personal coach haalt het beste uit jezelf. Sport en prestatie zijn hierdoor onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Bij Bruisz geven we personal training. Voorts bieden we trainingsmethodes met innovatieve apparatuur. Hierdoor is je trainingstijd kort. In groepsverband volg je bij ons yoga. Een bewegingsleer dat lichaam en geest in balans brengt. Iedereen die wilt bewegen, kan bij ons aan de slag. Wanneer start jij?

ONTDEK >

Sporten maakt gelukkig

Tijdens het sporten komen neurotransmitters vrij. De stof endorfine verhoogt het geluksgevoel en vermindert pijn. Dopamine is de accelerator voor je motivatie. Het werkt positief in op je beloningssysteem. Tot slot laat serotonine je beter slapen, reguleert je eetlust en zorgt voor een happy feeling. Wat houd jou nog tegen?

HERSTELLEN NA INSPANNING

Herstellen na inspanning is net zo belangrijk als het sporten zelf. Je lichaam heeft 48 – 72 uur nodig om beschadigde spieren te herstellen na een intensieve training. Door kleine scheurtjes in spierweefsel en spiervezels krijg je spierpijn. Blijf bewegen bij spierpijn, maar vermijd intensieve inspanning. Is je lichaam goed hersteld, dan kun je de volgende keer een tikje zwaarder trainen. Je lichaam maakt je spieren namelijk elke keer sterker.

Goed herstel werkt dus prestatieverhogend. Voldoende rust is daarvoor het belangrijkste. Daarnaast de inname van de juiste voedingsstoffen en water. Bruisz heeft verschillende methoden die een sneller herstel na inspanning stimuleren. Inspanning hoeft niet alleen sport te betekenen, maar ook andere activiteiten waarmee je je spieren een impuls hebt gegeven.

ONTDEK >

Sport en prestatie

Je hebt de smaak te pakken en sport er op los. Het liefst elke dag. Bedenk dat je lichaam ook tijd nodig heeft om te herstellen. Alleen een goed hersteld lichaam presteert de volgende keer beter. Met Bruisz herstelt je lichaam op topsnelheid.