HUIDPROBLEMEN

Psoriasis is een chronische huidziekte die zich kenmerkt door rode plekken die bedekt zijn met dikke schubachtige schilfers. Bij psoriasis is het vervangingsproces van nieuwe huid verstoord. De huidcellen groeien te snel. Daardoor ontstaan teveel huidcellen die niet volledig uitgegroeid zijn. Dit zijn de schilfers die kunnen gaan jeuken. Bovendien is de huid ontstoken. Psoriasis is niet besmettelijk. De oorzaak is nog altijd niet bekend. Deze chronische huidziekte ontsiert de huid. Dat kan onzeker maken. Waardoor je emotionele problemen krijgt. Onze behandelingen genezen psoriasis niet, we kunnen de symptomen wel onderdrukken of verminderen. Bovendien zijn onze therapieën erop gericht het leven dragelijker te maken.

BESTRIJDING VAN PSORIASIS BEGINT MET VOEDING

Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen psoriasis en voeding. Overgewicht, diabetisch, hart- en vaatziekten komen vaker dan gemiddeld voor als je psoriasis hebt. Bepaalde voedingsmiddelen kun je beter vermijden. Bovendien is gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk om geen overgewicht te krijgen. Aanpassing van een voedingspatroon kan lastig zijn. Wat je niet mag eten, is vaak het lekkerst. Onze voedingsconsulente Jannette helpt je hierbij. Zij maakt je bewust van wat je eet. Body, mind en soul staan in verbinding met elkaar. Dus ook de mentale kant krijgt aandacht.

ONTDEK >
Gezond afvallen bij Bruisz met voedingsadvies van een coach

Gezonde voeding en psoriasis:

  • Vermijd onverzadigd vet, alcohol en snelle koolhydraten
  • Eet veel vers fruit en groenten. Het liefst biologisch
  • Nuttig regelmatig noten en onverzadigde vetten
  • Vezels zijn noodzakelijk voor een goede stofwisseling
Voedingssupplementen op maat bij Bruisz

MICROVOEDINGSSTOFFEN VAN SALUSMED. EEN AANVULLING OP GEZONDE VOEDING

Metabolisme en psoriasis hebben een link met elkaar. Metabolisme heeft te maken met je stofwisseling. Een gezonde levensstijl is de basis voor een goede stofwisseling. Bij disbalans heb je een tekort aan voedingsstoffen. Psoriasis is een vorm van disbalans. Al kun je psoriasis niet genezen, met de juiste voedingsstoffen kun je de klachten wel verlichten of onderdrukken. HCK Microvoedingsstoffen van Salusmed oftewel voedingssupplementen worden op maat afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De samenstelling van Salusmed microvoedingsstoffen is gebaseerd  op meer dan 30 jaar ervaring van Zwitserse orthomoleculaire artsen. Het is een aanvulling op gezonde voeding. Benieuwd wat microvoedingsstoffen voor jou kunnen doen? Neem contact op.

ONTDEK >

Wist je dat de oorzaak van veel ziektes veelal liggen in een disbalans in de stofwisseling? Microvoedingsstoffen afgestemd op jouw persoonlijke situatie brengt de stofwisseling weer in balans.

CRYOSAUNA VERLICHT KLACHTEN PSORIASIS

De cryosauna geeft verlichting bij psoriasis. Tijdens een cryobad word je blootgesteld aan extreme kou, zo’n -180˚ graden. Je lichaam gaat door deze kouprikkel op de alarmstand. De reden hiervoor is een natuurlijke reactie om je beschermen tegen deze aanval. Dit geeft je immuunsysteem een impuls. Je wordt als het ware gereset. Specifiek voor psoriasis vermindert de cryosauna ontstekingen en het verstevigt je huid. Het vermindert jeuk en roodheid. Doordat je lichaam gereset wordt, vermindert de overproductie van nieuwe huidcellen. Tijdens de behandeling komt endorfine vrij, het gelukshormoon zorgt ervoor dat je je prettiger voelt. Het verlaagt je stressniveau. Cryosauna helpt niet alleen tegen psoriasis, maar is goed voor je algehele gezondheid.

ONTDEK >
Cryo Sauna bij Bruisz

Wil je op de hoogte blijven van alle mogelijkheden die ons lifestyle centrum biedt? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sporten bij Bruisz voor een gezonde levensstijl

SPORTEN

Om op gezond gewicht te blijven, is sport essentieel als je psoriasis hebt. De kans op diabetes en hart- en vaatzieken is namelijk groter dan gemiddeld. Onze personal trainer stelt speciaal voor jou een trainingsschema samen. Plezier in het sporten is zijn belangrijkste uitgangspunt. Wil je snel spieren en kracht opbouwen dan is BodyTec EMS iets voor jou. Deze trainingsmethode werkt met elektrosimulatie. In 20 minuten train je alle spiergroepen. BodyTec EMS is ook ideaal om je weer het sportgevoel te krijgen als je lange tijd uit de running bent geweest. Wil je lekker actief bewegen? Neem dan contact op voor een trainingssessie met Branco.

ONTDEK >

TIP:

Is de drempel om te gaan sporten hoog? Ben je bang om afgemat te worden? Niet door personal trainer Branco. Hij begrijpt dat je al moe wordt van dat beeld in je hoofd. Branco maakt sporten leuk en toegankelijk. Een proefsessie is gratis. Doen dus!

Meditatie bij Bruisz

DOORBLOEDING

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt Bemer therapie veelvuldig toegepast, nadat wetenschappers hebben vastgesteld dat de klachten bij Psoriasis daadwerkelijk verminderen. De pompende beweging van de kleinste bloedvaten wordt door de Bemer Therapie gestimuleerd. Waardoor de doorbloeding weer op een normaal niveau teruggebracht kan worden. Dit zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen waardoor het genezingsproces van de huid beter uitvoert kan worden. Daarnaast komt er door de behandeling extra energie vrij voor lichamelijke en geestelijke prestaties, dit heeft een positief effect heeft op het algemeen welbevinden.

ONTDEK >