HUIDPROBLEMEN

Psoriasis is een chronische huidziekte die zich kenmerkt door rode plekken die bedekt zijn met dikke schubachtige schilfers. Bij psoriasis is het vervangingsproces van nieuwe huid verstoord. De huidcellen groeien te snel. Daardoor ontstaan teveel huidcellen die niet volledig uitgegroeid zijn. Dit zijn de schilfers die kunnen gaan jeuken. Bovendien is de huid ontstoken. Psoriasis is niet besmettelijk. De oorzaak is nog altijd niet bekend. Deze chronische huidziekte ontsiert de huid. Dat kan onzeker maken. Waardoor je emotionele problemen krijgt. Onze behandelingen genezen psoriasis niet, we kunnen de symptomen wel onderdrukken of verminderen. Bovendien zijn onze therapieën erop gericht het leven dragelijker te maken.

BESTRIJDING VAN PSORIASIS BEGINT MET VOEDING

Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen psoriasis en voeding. Overgewicht, diabetisch, hart- en vaatziekten komen vaker dan gemiddeld voor als je psoriasis hebt. Bepaalde voedingsmiddelen kun je beter vermijden. Bovendien is gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk om geen overgewicht te krijgen. Aanpassing van een voedingspatroon kan lastig zijn. Wat je niet mag eten, is vaak het lekkerst. Onze voedingsconsulente Jannette helpt je hierbij. Zij maakt je bewust van wat je eet. Body, mind en soul staan in verbinding met elkaar. Dus ook de mentale kant krijgt aandacht.

ONTDEK >
Gezond afvallen bij Bruisz met voedingsadvies van een coach

Gezonde voeding en psoriasis:

  • Vermijd onverzadigd vet, alcohol en snelle koolhydraten
  • Eet veel vers fruit en groenten. Het liefst biologisch
  • Nuttig regelmatig noten en onverzadigde vetten
  • Vezels zijn noodzakelijk voor een goede stofwisseling
Voedingssupplementen op maat bij Bruisz

MICROVOEDINGSSTOFFEN VAN SALUSMED. EEN AANVULLING OP GEZONDE VOEDING

Metabolisme en psoriasis hebben een link met elkaar. Metabolisme heeft te maken met je stofwisseling. Een gezonde levensstijl is de basis voor een goede stofwisseling. Bij disbalans heb je een tekort aan voedingsstoffen. Psoriasis is een vorm van disbalans. Al kun je psoriasis niet genezen, met de juiste voedingsstoffen kun je de klachten wel verlichten of onderdrukken. HCK Microvoedingsstoffen van Salusmed oftewel voedingssupplementen worden op maat afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De samenstelling van Salusmed microvoedingsstoffen is gebaseerd  op meer dan 30 jaar ervaring van Zwitserse orthomoleculaire artsen. Het is een aanvulling op gezonde voeding. Benieuwd wat microvoedingsstoffen voor jou kunnen doen? Neem contact op.

ONTDEK >

Wist je dat de oorzaak van veel ziektes veelal liggen in een disbalans in de stofwisseling? Microvoedingsstoffen afgestemd op jouw persoonlijke situatie brengt de stofwisseling weer in balans.

CRYOSAUNA VERLICHT KLACHTEN PSORIASIS

De cryosauna geeft verlichting bij psoriasis. Tijdens een cryobad word je blootgesteld aan extreme kou, zo’n -180˚ graden. Je lichaam gaat door deze kouprikkel op de alarmstand. De reden hiervoor is een natuurlijke reactie om je beschermen tegen deze aanval. Dit geeft je immuunsysteem een impuls. Je wordt als het ware gereset. Specifiek voor psoriasis vermindert de cryosauna ontstekingen en het verstevigt je huid. Het vermindert jeuk en roodheid. Doordat je lichaam gereset wordt, vermindert de overproductie