Gezond afvallen

Bewust gezond eten

Gezond afvallen door aanpassing van je levensstijl leidt tot een gezond gewicht. Diëten zou je moeten voorkomen. Na één keer diëten staat je lichaam voor de rest van je leven op de reservestand. Waardoor alle extraatjes zorgen voor gewichtstoename. Opnieuw diëten veroorzaakt een jojo-effect waardoor je op den duur steeds zwaarder wordt. Geen fijn vooruitzicht als je nu met overgewicht kampt.

Ook verslavingen, stress en vage klachten hebben een basis in voeding. Maar wat is gezond eten? Bruisz leert je wat gezonde voeding betekent en begeleidt je om blijvend op een gezond gewicht te komen. Body, mind en soul zijn met elkaar verbonden. Dus ook de mentale kant krijgt aandacht om voor een permanente verandering van gedrag te zorgen. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Zet dus nu deze stap naar een vitaal leven!

OmschrijvingBedrag
Persoonlijk voedingsadvies, eerste adviesconsult 1,5 uur€ 95,00
Vervolgconsult 1 uur€ 65,00
gezond afvallen door gezond eten

Een vitaal leven door een gezonde levensstijl?

BOEK NU EEN ADVIESCONSULT >

Afvallen doe je samen

Afvallen met een lifestylecoach werkt het beste. Het werkt motiverend en stimulerend. Bovendien zijn wij jouw stok achter de deur. Mooi en gezond. Je bereikt het met Bruisz.

Het belang van gezond afvallen

Overgewicht ontstaat doordat je meer energie tot je neemt dan je verbruikt. In ons land eten we drie keer per dag koolhydraten (brood/aardappels/pasta/rijst), daardoor krijg je al snel teveel brandstof binnen als je niet genoeg beweegt. Daarnaast staan we bloot aan vele verleidingen van vaak ongezonde tussendoortjes zoals snoep, koek, chips en snacks en het gebruik van alcohol. Ook lijken sommige producten gezond, maar blijken in de praktijk dat helemaal niet te zijn.

In Nederland heeft ruim 50% van de bevolking overgewicht. Schrikbarend, maar niet vreemd met onze eetcultuur, aanlokkelijke, maar misleidende verpakkingen en ons stressvolle leven. Stress kan namelijk ook voor overgewicht zorgen. Als je gezond eet, voldoende beweegt maar emotioneel uit balans bent, zul je geen gewicht verliezen. Overgewicht is een risicofactor voor hart- en vaatziekten, je kunt sneller diabetes mellitus type 2 ontwikkelen en het is slecht voor gewrichten en botten. Gelukkig worden we ons steeds bewuster van het belang van gezonde voeding, voldoende beweging en een uitgeruste geest. Maar wat is gezonde voeding eigenlijk? En is alleen gezonde voeding voldoende voor een vitaal leven? Nee dus.

Voedingsdeskundige

Overgewicht heeft een oorzaak, die gaan we eerst achterhalen. Eten gaat door je mond, maar zit tussen de oren. Wanneer kom jij in verleiding om te eten? Onze voedingsbewustzijnscoach geeft jou een wake up call. Zij gaat jou leren wat bepaalde voedingsstoffen met je lichaam doen. We laten zien wat echt gezonde voeding is.

Bruisz heeft een holistische werkwijze en kijkt naar het totale plaatje: body, mind en soul. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen levensstijl waarbij hij of zij zich prettig voelt. Je krijgt dus geen standaardlijstje met wat je wel of niet mag eten, wanneer je moet eten en hoeveel. We maken je wel bewust wat bepaalde voeding, rust, beweging met je doen. Bewustwording is de eerste stap. Gedragsverandering is de tweede en blijvende stap. Een dieet werkt niet, we gaan je gedrag permanent veranderen. Op een manier die bij jou past. Voedingsbewustzijn leidt tot gezond afvallen.

Is het voor iedereen geschikt?

In principe voor iedereen, ook met diabetes wordt rekening gehouden. Bij twijfel raadpleeg je arts.

De voordelen van gezond afvallen

  • Blijvend resultaat
    Door bewustwording en kennisvergroting permanente gedragsverandering met blijvend resultaat.

  • Intensieve begeleiding
    Persoonlijk voedings- en begeleidingsplan waarbij we je motiveren, leren en controleren.

  • Vitaal en blij
    Geen levenslang dieet, maar een fijne levensstijl die vol te houden is en waar jij gelukkig van wordt.

Wanneer kun je terecht? (alleen op afspraak)
Woensdag tussen 13:00 – 15:30
Avondopenstelling in overleg

Tijdens een eerste consult nemen we je huidige levensstijl onder de loep en brengen we in kaart wat voor jou een prettige levensstijl is. We gaan gewoontes doorbreken, wilskracht verhogen en bewustwording vergroten. Het is bewezen dat het succes van gedragsverandering vergroot wordt door intensieve begeleiding van een bewustzijnscoach. We motiveren, leren, controleren en gaan samen de uitdaging aan.

Wanneer je overgewicht gaat aanpakken is het behalen van het streefgewicht natuurlijk een overwinning. Echter op gewicht blijven is een grotere uitdaging. Het voedings- en begeleidingsplan is zo opgesteld dat je blijvend op je streefgewicht blijft. Bruisz werkt vanuit neurowetenschappelijke principes: we helpen je niet alleen op gezond gewicht te komen maar leren je ook meer over de werking van je brein en hoe je die kennis meer sturing kunt geven aan je gedachtes en gedrag. Je wilt tenslotte gezond afvallen om op gewicht te blijven en daarnaast een prettig leven leiden.

JANETTE VOOREN
Voedingscoach

“Je bent wat je eet. Eten gaat door je mond, maar zit tussen de oren. Als voedingsbewustzijnscoach ben ik jouw wake up call. Ik leer je wat bepaalde voedingsstoffen met je lichaam doen. Met een slim opgebouwd programma gaan we niet alleen je voedingspatroon veranderen maar nemen we ook de mentale kant mee. Dit zorgt voor een permanente wijziging van gedrag.”

REVIEWS

Erg prettig!

★★★★☆
4 5 1
Janette maakt gebruik van een persoonlijk voedings- en begeleidingsplan. Dit vond ik erg prettig motiverend. Ook kon ik gewoon met mijn vrienden op stap zonder dat het ongezellig werd.

Super!

★★★★☆
4 5 1
Janette is enorm persoonlijk betrokken, wat ik persoonlijk als erg prettig en motiverend voor mijn herstel heb ervaren. Ook is ze erg deskundig. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen.

Ik voel me veel gezonder!

★★★★★
5 5 1
Ik ben in augustus 2017 voor het eerst bij Janette geweest. In de afgelopen vijf maanden is het mij met haar zeer deskundige hulp en begeleiding gelukt om (maar liefst) 16 kilo af te vallen en vooral veel overtollig vet kwijt te raken. Ik voel me veel beter en gezonder!