OVERGANG

Overgang betekent afsluiting van je vruchtbare periode en beëindiging van je menstruatie. Doordat de hormonen opnieuw balans zoeken, kun je overgangsklachten krijgen die je dagelijkse leven behoorlijk verstoren. Opvliegers, overmatig transpireren, slapeloosheid, vaginale klachten, stemmingswisselingen zijn hier voorbeelden van. Emotioneel kan het ook wat betekenen omdat je een nieuwe levensfase ingaat. Je neemt afscheid van je jeugdigheid en vruchtbaarheid. Je gaat nadenken over het leven. Ook daarin zoek je opnieuw evenwicht. Bruisz biedt verschillende mogelijkheden om overgangsklachten te verminderen. Daarnaast kunnen we helpen om richting te geven aan je leven.

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur gaat uit van disbalans in je energiestromen. Bij overgangsklachten bestaat er disbalans in je nierfunctie en hormoonbalans. Daarnaast kunnen blokkades ontstaan door het emotionele aspect van de overgang: acceptatie dat een levensfase afgesloten is. Het kan leiden tot onrust, depressieve gevoelens en slapeloosheid. Acupunctuur brengt lichaam en geest weer in balans. Op bepaalde strategische plekken, de meridianen, op het lichaam worden zeer dunne naaldjes geplaatst. Hierdoor beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom. Op deze manier herstelt het evenwicht en gaat energie weer stromen. De behandeling is pijnloos. Na meerdere behandelingen ervaar je aanzienlijke verbetering. Je voelt je goed en zorgeloos. Je kunt het leven weer aan.

ONTDEK >
Acupunctuur bij Bruisz

Wist je dat de cryo sauna ook celvernieuwing bevordert? Het verstevigt de huid en vertraagt het ouderdomsproces. Bijkomend voordeel: in drie minuten verbrand je 1.000 calorieën. Effectief op elk gebied dus!

Cryo Sauna Bruisz

GEEN OVERGANGSKLACHTEN MEER DOOR CRYOSAUNA

De cryosauna reset je lichaam. Gedurende maximaal 3 minuten word je lichaam blootgesteld aan extreme kou. Zo’n 180˚C onder nul. Je lichaam schakelt hierdoor op de alarmmodus en wakkert het zelfherstellend vermogen aan. Al je bloed stroomt naar je organen. Je maakt extra witte bloedlichaampjes aan. Hierdoor verminderen ontstekingen en verdwijnt pijn. Voorts verhoogt het weerstand en verbetert de stofwisseling. Je lichaam krijgt een enorme boost. Dientengevolge komt je lichaam in balans. Ook brengt het je hormoonhuishouding weer op peil. Doordat je doorbloeding verbetert, komen endorfines vrij. Hierdoor ga je je ook mentaal beter voelen. De cryosauna werkt met stikstof. Dit is een droge kou die goed hanteerbeer is voor enkele minuten. De overgang kan gepaard gaan met vervelende klachten. Neem een cryobad en je voelt je direct beter.

ONTDEK >

Wil je op de hoogte blijven van behandelingen die Bruisz biedt voor een vitaler leven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Of kijk of Facebook voor al onze evenementen.

RE-BALANCING ZORGT VOOR EEN NIEUWE BALANS

De overgang kan een verwarrende periode zijn. Het betekent acceptatie van het ouder worden. Overgangsklachten kunnen een ongemakkelijk gevoel geven. Je denkt dat iedereen jouw opvlieger ziet. Maar is dat ook zo? Elke vrouw kent de stemmetjes in haar hoofd. Vaak hebben ze ieder een ander belang. Dat vecht met elkaar. Bij re-balancing gaan we op zoek naar een nieuwe balans. De stemmetjes neem je een heel leven mee. Desondanks kun je wel leren om met ze te communiceren. Het maakt dat je bijvoorbeeld ook anders met een opvlieger om kunt gaan. Re-balancing werkt met massage en aanrakingen. Hoofd en lichaam worden weer één. Je komt dichterbij jezelf te staan. C