Acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

De Chinese geneeskunde, waar Cosmetische Acupunctuur onder valt, ziet de mens als één geheel. Je emoties, mentale gesteldheid en lichamelijk welzijn hebben dus invloed op elkaar. Ook je levensstijl en de omgeving waarin je leeft heeft zo zijn uitwerking.

Yin en Yang is het uitgangspunt van de Oosterse geneeswijze, bij ziekte of klachten zijn deze in disbalans. Bij Acupunctuur worden op strategische plaatsen op je lichaam extreem dunne naaldjes geplaatst. Dit gebeurt bij je meridianen, ofwel energiebanen. Zodat het zelfherstellende vermogen van je lichaam wordt geactiveerd en energie weer gaat stromen, er ontstaat balans.

Deze behandelmethode is effectief voor vele klachten, bij pijn en voor cosmetische doeleinden om bijvoorbeeld veroudering tegen te gaan. Het is helend en preventief inzetbaar. Daarnaast is de behandeling nagenoeg pijnloos.

OmschrijvingBedrag
Eerste consult en amnese (1,5 uur)€ 80,00
Vervolg consult (45 minuten)€ 70,00
Cosmetische acupunctuur intakegratis
Cosmetische acupunctuur, complete kuur van 10 behandelingen€ 1.110,00
Acupunctuur balans en energie

Wil je snel je balans terugvinden? Plan dan hier een intake.

PLAN HIER EEN INTAKE >
Acupunctuur balans en energie

“Ik had last van onverklaarbare rugpijn. Daarvoor ben ik naar een arts geweest die mij door verwees naar een fysiotherapeut. Daar werden de klachten niet minder van. Eindelijk durfde ik de stap te nemen om acupunctuur te proberen. Sinds dien is er een wereld voor me open gegaan en ben ik bijna pijn vrij!

– Ellen

Waarom Acupuntuur?

Acupunctuur stimuleert het lichaam om zichzelf op volledig natuurlijke wijze te genezen. Het herstelt de energiebalans van het lichaam. Bij Acupunctuur kijken we naar het geheel, naast symptomen worden namelijk ook je gedrag, levensstijl, gemoedstoestand en lichamelijke kenmerken ( zoals de kleur van je gezicht, hartslagritme van je pols, kleur van je tong, et cetera) meegenomen. Wij focussen ons dus niet alleen op de klacht, maar ook de onderliggende verstoringen of zwaktes nemen we mee. We maken je lichaam sterker zodat je beter bestand bent tegen ziektes en aandoeningen. Waardoor je algehele welzijn verbetert en je meer energie krijgt. Je zult je snel beter en fitter voelen.

Hoe werkt acupuntuur?

We maken gebruik van steriele wegwerpnaalden die we met zorg op je lichaam plaatsen. Zo nodig maken we licht draaiende bewegingen met de naaldjes. Dit is nagenoeg pijnloos. Wel kun je een wat prikkelende sensatie voelen, dit is de energetische werking van de behandeling. De naaldjes blijven maximaal een half uur zitten. Na de behandeling merk je snel verbetering van de klachten. Afhankelijk van de aard van de klachten zijn één of meerdere behandelingen noodzakelijk.

In ons lichaam lopen meridianen, ofwel energiebanen. Deze meridianen staan elk in contact met een orgaan. Op de meridianen liggen energetische krachtbronnen, dit zijn Acupunctuurpunten. Door met een extreem dun naaldje op een Acupunctuurpunt te prikken, wordt de energiestroom in de meridiaan afgeremd of gestimuleerd. Er treedt een natuurlijk genezingsproces op gang. Je lichaam raakt dus weer in balans en de energie gaat stromen.

Volgens de Chinese geneeskunde zijn lichaam en geest één. Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit geestelijke klachten en vice versa. Bovendien is jouw levensstijl en omgeving van invloed. De Chinese geneeskunde heeft Yin en Yang als uitgangspunt: deze moeten in balans zijn. Yin en Yang zijn elkaars tegengestelden maar wel complementair. Ze zijn dynamisch verbonden en stoppen nooit. Wanneer je een lichamelijke klacht hebt, zijn Yin en Yang uit balans.

Acupunctuur is een holistische geneeswijze, het verhelpt niet alleen een klacht, maar heeft effect op je algehele welzijn. Deze behandel methode kunnen we helend en preventief inzetten.

De voordelen van acupunctuur

  • Positieve invloed op je welbevinden
    Vergroot je weerstand, biedt verlichting bij pijn, gaat vermoeidheid tegen en stimuleert levenslust.