Home/Team/Onno Nieveen
Onno Nieveen2018-03-29T11:41:41+02:00
Onno Nieveen
Onno NieveenAstrologie
Ik ben er na al die jaren van doordrongen geraakt dat het mysterie van het leven niet te begrijpen is, en dat we ondanks (…) de omstandigheden in staat zijn een gelukkig leven te leiden. Af en toe met aandacht ons leven onder de loep nemen is dus belangrijk, astrologie een prachtig hulpmiddel.

Onno Nieveen

Door mijn werk en uiteraard in mijn eigen leven (met gezin en kinderen) kwam ik tot het confronterende inzicht dat wij mensen, en dus ook ikzelf,  geregeerd worden door ons verleden. Door onze opvoeding, culturele achtergrond, scholing, sociale (werk)omgeving, vervelende herinneringen en nog veel meer. Dat verleden is letterlijk in onze cellen is opgeslagen. Gelijktijdig is dat verleden in veel situaties een sta in de weg om nieuwe wegen in te slaan, nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en zelfs blijvend geluk te ervaren. Het verleden als wortel van een zeer persistent sabotagemechanisme.

Nooit meer stress

Mijn onderzoekende geest wilde dan ook weten: hoe werkt dat sabotage mechanisme, welke mogelijkheden staan ons ten dienste, kunnen we een oplossing vinden om te leven zonder sabotage en hoe ziet dat er dan praktisch gezien uit? Een zoektocht die nog niet ten einde is, maar die al wel een paar mooie vindingen heeft opgeleverd, zoals PPD resonantie en mede de reden is geweest van het schrijven van het boek ‘Nooit meer Stress.

Mijn complexe leven

Mijn leven is tot nu toe een permanente zoektocht langs verschillende, zeer uiteenlopende opleidingen en werkvelden geweest. Ik begon als ‘groene Wageningse ingenieur’ met de focus op het integraal oplossen van complexe, wereldwijde milieuproblemen. Maar tijdens dat werk ontwikkelde zich het inzicht dat voor het duurzaam oplossen van de massieve milieuproblemen nog iets anders nodig was dan de gebruikelijke technische aanpak. Ik vulde dat inzicht in eerste instantie in door studies te volgen op het gebied van (Jungiaanse) psychologie, astrologie, persoonlijke ontwikkeling, coaching en complementaire, integrale (Oosterse) geneeskunde. Langzamerhand ontstond de ervaring om dat alles tegelijkertijd te gebruiken. Ook voelde ik de noodzaak om de grote (milieu) problemen van de wereld terug te brengen tot het persoonlijke niveau: ons eigen geestelijke en fysieke milieu (gezondheid). Dat was in 1999, tevens het begin van een nieuwe carrière als therapeut, trainer en coach.

VISIE

Ik ben er na al die jaren van doordrongen geraakt dat het mysterie van het leven niet te begrijpen is, en dat we ondanks (…) de omstandigheden in staat zijn een gelukkig leven te leiden. Af en toe met aandacht ons leven onder de loep nemen is dus belangrijk. Liefst samen met iemand die geen belangen heeft in de uitkomst. Ikzelf gebruik al decennia astrologie als leidraad. Een prachtige methode om de zaken weer eens op de rij te krijgen en van daaruit een simpel plan te maken voor een gelukkige toekomst.

Tegelijkertijd is de eeuwige student in mij benieuwd naar het ultieme integrale inzicht. Wat is werkelijk waar? De waarheid die geen voorwaarden kent, die voorbij gaat aan goed, slecht, mooi, lelijk en stress. De waarheid waar zo vaak naar verwezen wordt door spirituele Meesters en heilige geschriften. Wellicht de ultieme vraag: Wie ben ik?

RECENT NIEUWS VAN ONNO

Voor BodyTec EMS kom je van de bank af

22 maart 2017|Lekker dichtbij|

Bodytec EMS is een revolutionaire trainingsmethode waarmee je spieren opbouwt, conditie verbetert en vet verbrandt in een trainingssessie van slechts 20 minuten. Dat klinkt toch als muziek in de oren voor iedereen die om één of andere redenen niet aan sporten toekomt. Sportschool onaantrekkelijk “Smoesjes”, zal een gedisciplineerde sporter roepen, wanneer je zegt geen tijd [...]

Ivet Laheij, personal trainer bij Bruisz

4 oktober 2017|Lekker dichtbij|

Ik heb jarenlang als personal shopper gewerkt. Gek genoeg was de stap naar personal trainer niet zo groot. Als personal shopper moet je jezelf verplaatsen in de persoon en daarbij observeren wat het beste bij ze past en waar ze zich prettig bij voelen. Met sporten is dat ook zo, alleen ik probeer de persoon [...]