Ik heb jarenlang als personal shopper gewerkt. Gek genoeg was de stap naar personal trainer niet zo groot. Als personal shopper moet je jezelf verplaatsen in de persoon en daarbij observeren wat het beste bij ze past en waar ze zich prettig bij voelen.

Met sporten is dat ook zo, alleen ik probeer de persoon in kwestie zo te shapen, dat ze in een ander maatje passen.

Samen bespreken we het doel en maken zo een sportschema op maat. Met de Bodytec is een training heel mooi individueel aan te sturen. Naast sporten is voeding een belangrijk onderdeel om in shape te komen.

Zeker als je veel fysiek werk doet heeft je lichaam ook energie nodig. Goede voeding is daarvoor de basis.  Van origine ben ik een indo, dus eten is voor mij heel belangrijk en vooral een sociaal en feestelijk gebeuren maar ook ik word ondanks mijn goede genen ouder en merk ik dat ik meer nodig heb om goed te kunnen blijven presteren.

Eén jaar geleden heb ik een stofwisselingskuur gedaan met voedingssupplementen. Met deze kuur geef je je lichaam een reset, qua metabolisme maar ook geestelijk. Dit geeft zoveel meer energie, ook om betere sportprestaties te leveren. Hierdoor is het leven een stuk leuker. Maar…. ik blijf ook van eten en drinken houden.

 

Groepslessen

Naast personal trainer met Bodytec, geef ik met heel veel plezier groepslessen. Ik heb wel verschillende type mensen in de les, maar ik moet ze toch allemaal weten te motiveren. Dit is eigenlijk moeilijker, want ik wil de mensen achterin de zaal ook bereiken.

Ik heb door jarenlange ervaring, een manier gevonden om er een persoonlijke draai aan te geven. Vooral de momenten na de les te pakken, dan met de mensen te overleggen over hoe ze alles uit de groepsles kunnen halen en er hun voldoening uit kunnen halen.

 

Bodytec bij Bruisz

Hier is het observeren en aanvoelen van de sporter heel belangrijk. Je zoekt samen naar de juiste intensiteit. De ene training is de andere niet.

Dit kan natuurlijk ook door vragen te stellen zoals ”wat heb je gedaan deze week” en soms komen er dingen naar boven, waar de sporter helemaal niet meer had gedacht maar die wel de training kunnen beïnvloeden.
Doordat een bodytec training gelijk is aan de intensiteit van 3x een krachttraining zullen wij als trainer de sporter tijdens de training continue “screenen”  en daar waar het nodig is de spanning is  iets terugdraaien, terwijl je voor de rest een fullbody training doet. Of we motiveren de sporter net een beetje “over the edge” zonder dat je daarmee blessures veroorzaakt, want mensen afbreken is makkelijk maar niet het doel.
Binnen het concept Bruisz waarin men alternatieve handvaten biedt, om gezonder, gelukkiger en beter in je vel te raken voel ik me heel senang.
De zoektocht voor vele mensen is eenvoudiger, alles onder 1 heel mooi dak.

 

Als iets bij je past, je resultaat boekt en je voelt je beter, dan is de fun in sporten (bodytec) ook groter. Dus zal je het ook volhouden en daar teken ik dan weer voor!