Een vrouw van begin 40, kwam bij mij vanwege haar overgewicht.

Ze hoopte dat hypnotherapie haar eetpatroon zou kunnen veranderen. Ze had bij iemand anders al een uitgebreid dieetpakket met begeleiding gehad, maar dat had haar niet geholpen. Het probleem was haar manier van en behoefte aan eten.

Middels hypnotherapie zochten we uit hoe -dat specifiek bij haar- in zijn werk ging; wat de reden was op bepaalde tijden op de dag opeens veel te gaan eten en snoepen. Al gauw ontdekten we de psychische en emotionele gronden hiervan, die al in haar jeugd waren ontstaan en die door vastgezette beperkende overtuigingen in stand werden gehouden.

Door ontspannende oefeningen, hypnotherapie en zelfs EMDR om oud jeugdtrauma te verwerken, werd Jo steeds meer ontspannen en geraakte zij beter in haar vel. Zij kreeg vele inzichten in patronen en gebeurtenissen en kon opeens dingen vanuit een ander perspectief overzien. Dit gaf haar zoveel ruimte, dat zij ook nog eens veel assertiever en doeltreffender kon werken en haar gezin bestieren. Ze liet geen loopje meer met zich nemen, ze wist wat ze wilde, waar haar grenzen lagen en kon deze aan zichzelf en haar omgeving op ontspannen manier helder maken.

Ze voelde zich sterk en tevreden over haarzelf en hoe zij in het leven was gaan staan, hoe zij situaties in gezin en werk ten goede wist te keren.

Als vanzelf veranderde daarbij ook haar eetpatroon.