REUMA

Bijna twee miljoen mensen in Nederland hebben een reumatische ziekte. Het is dan ook een veelvoorkomende aandoening. Reuma ontstaat niet door een ongeval. Vaak is het erfelijk. Iemand waarbij reuma in de familie voorkomt, heeft vaak meer kans op deze aandoening. Bij de meeste mensen gaat reuma gepaard met pijn en stijfheid in de gewrichten of in de spieren. Hierdoor kan iemand niet goed bewegen en is sneller moe. Reuma is chronisch en kan niet worden genezen. Zonder een behandeling verergeren de klachten. Met de goede behandeling kunnen de klachten verminderd worden en komt de aandoening tot rust. Reuma wordt meestal behandeld met medicijnen die ontstekingsremmend zijn of pijnklachten verminderen. Bij Bruisz bieden wij verschillende therapieën aan, op natuurlijke basis, zonder vervelende bijwerkingen van medicijnen. Om je kwaliteit van leven weer in balans te krijgen en zonder pijnklachten.

Cryo Sauna bij Bruisz

MICROVOEDING VERLICHT REUMATISCHE KLACHTEN

Reuma is een complex ziektebeeld. Microvoeding zijn vitamines en mineralen die elk een lichaamsfunctie ondersteunen. Ze kunnen de klachten van reuma verlichten. De samenstelling komt nauw. Magnesium bijvoorbeeld ontspant spieren maar niet elke vorm van magnesium daarentegen wordt goed opgenomen door de darmen. De keuze van de magnesiumverbinding is daarom cruciaal. Microvoeding van Salusmed stemmen we volledig af op wat jouw lichaam nodig heeft. Het zijn dus geen standaard voedingssupplementen die je van het schap haalt. Om de ideale mix samen te stellen, doen we een uitgebreide analyse van jouw gesteldheid.

ONTDEK >

Wil je op de hoogte blijven van alle mogelijkheden die ons lifestyle centrum biedt? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

EEN LEVEN MET MINDER PIJN DOOR DE JUISTE VOEDING

Uitgebalanceerde voeding verlicht de klachten van reuma. Verzuring van spieren verergert pijn. Bepaalde voedingsstoffen zoals melk kun je dus beter vermijden. De stofwisseling is bij reuma verstoord. Hoe meer afvalstoffen het lichaam moet verwerken, hoe harder de stofwisseling aan de slag moet. Darmproblemen wakker je zo alleen maar verder aan. Gezonde voeding helpt dus. Onze voedingsconsulente Jannette maakt jouw bewust van wat je eet. Ze laat zien wat suikers, alcohol en teveel vetten met je lichaam doen. Gezonde voeding betekent niet alleen vezels. groente en fruit eten. Daar komt meer bij kijken. Een voedingspatroon en levensstijl aanpassen is lastig. Jannette is zeer ervaren om je hierbij te helpen. Een leven met minder pijn, dat is de stok achter de deur. Zij gaat daarbij op zoek naar een levensstijl die bij jou past en vol te houden is.

ONTDEK >
Cryo Sauna bij Bruisz

Voedingstips

– Vermijd suikers en onverzadigde vetten, wees spaarzaam met verzadigd vet
– Neem geen melkproducten en kaas. Zure melkproducten, geiten- en schapenkaas mogen wel.
– Stop met roken, neem geen alcohol en cafeïne en eet geen chocolade

Cryo Sauna bij Bruisz

RE-BALANCING GEEFT MENTALE KRACHT BIJ REUMA

Chronische pijn kan je leven op zijn kop zetten. Continu pijn in je spieren en/of aan je gewrichten maakt je gefrustreerd en vaak ook negatief. Niet alleen voor jezelf lastig maar ook voor je omgeving. Met re-balancing leer je te communiceren met jezelf. Wat kan je wel en en hoe kun je omgaan met je tekorten. Via massagetechnieken gaan we spanningsgebieden in het lichaam af. Wat gebeurt er met je? Wat voel je? Door in te zoomen op je gevoelens door middel van aanrakingen, word je bewuster van je lichaam. Je gaat minder in je hoofd leven waardoor spanningen wegvloeien. Re-balacing helpt bij het acceptatieproces van reuma. De onrust, spanning en negatieve gevoel ebben daarmee weg.

ONTDEK >