FYBROMYALGIE

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom en ook wel weke delen reuma of spierreuma genoemd. Spierstijfheid en spierpijn gaan gepaard met onder meer extreme vermoeidheid, slaapproblemen, depressie, hoofdpijn en darmklachten. Op dit moment is er wetenschappelijk nog geen oorzaak gevonden voor fibromyalgie. Dat kan ervoor zorgen dat je niet gekend wordt door de reguliere zorg. Er wordt desondanks veel onderzoek gedaan. Vooralsnog wijzen de pijlen in de richting van het disfunctioneren van neurotransmitters. Een combinatie van behandelingen maakt fibromyalgie dragelijk, te weten pijnbestrijding, ontspanningsoefeningen, gerichte training, voeding en een aangepaste levenswijze. Ook kan therapie helpen bij de acceptatie van deze ziekte.

Cryo Sauna bij Bruisz

MICROVOEDING VERLICHT KLACHTEN FIBROMYALGIE

Fibromyalgie is een complex ziektebeeld. De overproductie van neurotransmitters beïnvloeden enerzijds de gemoedstoestand en slaap. Anderzijds het functioneren van het immuunsysteem en de beleving en hantering van pijn. Deze hebben een wisselwerking op elkaar. Microvoeding zijn vitamines en mineralen die elk een lichaamsfunctie ondersteunen. Ze kunnen de klachten van fibromyalgie verlichten. De samenstelling komt nauw. Magnesium bijvoorbeeld ontspant spieren maar niet elke vorm van magnesium daarentegen wordt goed opgenomen door de darmen. De keuze van de magnesiumverbinding is daarom cruciaal. Microvoeding van Salusmed stemmen we volledig af op wat jouw lichaam nodig heeft. Het zijn dus geen standaard voedingssupplementen die je van het schap haalt. Om de ideale mix samen te stellen, doen we een uitgebreide analyse van jouw gesteldheid.

ONTDEK >

Wil je op de hoogte blijven van alle mogelijkheden die ons lifestyle centrum biedt? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

EEN LEVEN MET MINDER PIJN DOOR DE JUISTE VOEDING

Uitgebalanceerde voeding verlicht de klachten van fibromyalgie. Verzuring van spieren verergert pijn. Bepaalde voedingsstoffen zoals melk kun je dus beter vermijden. De stofwisseling is bij fibromyalgie verstoord. Hoe meer afvalstoffen het lichaam moet verwerken, hoe harder de stofwisseling aan de slag moet. Darmproblemen wakker je zo alleen maar verder aan. Gezonde voeding helpt dus. Onze voedingsconsulente Jannette maakt jouw bewust van wat je eet. Ze laat zien wat suikers, alcohol en teveel vetten met je lichaam doen. Gezonde voeding betekent niet alleen vezels. groente en fruit eten. Daar komt meer bij kijken. Een voedingspatroon en levensstijl aanpassen is lastig. Jannette is zeer ervaren om je hierbij te helpen. Een leven met minder pijn, dat is de stok achter de deur. Zij gaat daarbij op zoek naar een levensstijl die bij jou past en vol te houden is.

ONTDEK >
Cryo Sauna bij Bruisz

Voedingstips

– Vermijd suikers en onverzadigde vetten, wees spaarzaam met verzadigd vet
– Neem geen melkproducten en kaas. Zure melkproducten, geiten- en schapenkaas mogen wel.
– Stop met roken, neem geen alcohol en cafeïne en eet geen chocolade

Cryo Sauna bij Bruisz

RE-BALANCING GEEFT MENTALE KRACHT BIJ FIBROMYALGIE

Chronische pijn kan je leven in de greep houden. Het verslechtert de kwaliteit van je leven enorm. Dat kan ertoe leiden dat je gefrustreerd en verbitterd raakt of depressief wordt. Het feit dat fibromyalgie dikwijls onderkent wordt, verergert dat gevoel. Je staat er, gevoelsmatig, alleen voor. Negatieve gedachten, emoties en gevoelens versterken pijn en houden het in stand. De stemmen in je hoofd vechten met elkaar. Je wilt niet somber denken, maar toch gebeurt het. Met re-balancing leer je te communiceren met deze stemmen. Wat zijn hun belangen en hoe kun je daarmee omgaan. Via massagetechnieken gaan we spanningsgebieden in het lichaam af. Wat gebeurt er met je? Wat voel je? Door in te zoomen op je gevoelens door middel van aanrakingen, word je bewuster van je lichaam. Je gaat minder in je hoofd leven waardoor spanningen wegvloeien. Re-balacing helpt bij het acceptatieproces van fibromyalgie. De onrust, spanning en negatieve gevoel ebben daarmee weg.