FYBROMYALGIE

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom en ook wel weke delen reuma of spierreuma genoemd. Spierstijfheid en spierpijn gaan gepaard met onder meer extreme vermoeidheid, slaapproblemen, depressie, hoofdpijn en darmklachten. Op dit moment is er wetenschappelijk nog geen oorzaak gevonden voor fibromyalgie. Dat kan ervoor zorgen dat je niet gekend wordt door de reguliere zorg. Er wordt desondanks veel onderzoek gedaan. Vooralsnog wijzen de pijlen in de richting van het disfunctioneren van neurotransmitters. Een combinatie van behandelingen maakt fibromyalgie dragelijk, te weten pijnbestrijding, ontspanningsoefeningen, gerichte training, voeding en een aangepaste levenswijze. Ook kan therapie helpen bij de acceptatie van deze ziekte.

CRYOSAUNA BESTRIJDT ALLE SYMPTONEN

Fibromyalgie behoort tot de reumatische aandoeningen omdat je pijn in de bindweefsels en spieren hebt. De signaaloverdracht van pijnprikkels is verstoord waardoor je pijn waarneemt zonder dat er een beschadiging in het lichaam aanwezig is. Normaal gesproken heeft warmte een positief effect op spierreuma. Bij de cryosauna word je blootgesteld aan extreme kou, zo’n 180˚C. Ondanks dat het tegenstrijdig lijkt, werkt deze kou helend. Dit komt omdat deze kou het immuunsysteem een enorme boost geeft. Het stimuleert de bloedsomloop en remt ontstekingen af. Bovenal werkt het sterk pijnstillend. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Samenvattend bestrijdt het alle symptomen die kenmerkend zijn voor fibromyalgie. De cryosauna werkt met stikstof, een droge vorm van kou. Daardoor voelt het prettiger aan dan een bad met ijswater. Na meerdere behandelingen merk je verlichting van de klachten.

ONTDEK >
Cryo Sauna bij Bruisz

Vind jij het leuk om meer over onze therapeuten te weten te komen?

Iedere maand organiseren wij diverse workshops & lezingen bij Bruisz, volg ons op Facebook voor de evenementen!

NAAR ONZE FACEBOOK PAGINA >
Cryo Sauna bij Bruisz

MICROVOEDING VERLICHT KLACHTEN FIBROMYALGIE

Fibromyalgie is een complex ziektebeeld. De overproductie van neurotransmitters beïnvloeden enerzijds de gemoedstoestand en slaap. Anderzijds het functioneren van het immuunsysteem en de beleving en hantering van pijn. Deze hebben een wisselwerking op elkaar. Microvoeding zijn vitamines en mineralen die elk een lichaamsfunctie ondersteunen. Ze kunnen de klachten van fibromyalgie verlichten. De samenstelling komt nauw. Magnesium bijvoorbeeld ontspant spieren maar niet elke vorm van magnesium daarentegen wordt goed opgenomen door de darmen. De keuze van de magnesiumverbinding is daarom cruciaal. Microvoeding van Salusmed stemmen we volledig af op wat jouw lichaam nodig heeft. Het zijn dus geen standaard voedingssupplementen die je van het schap haalt. Om de ideale mix samen te stellen, doen we een uitgebreide analyse van jouw gesteldheid.

ONTDEK >

Wil je op de hoogte blijven van alle mogelijkheden die ons lifestyle centrum biedt? Meld je aan voor de nieuwsbrief.