ADHD

ADHD

ADHD is een erfelijke afwijking aan de kleine hersenen. Dit heeft als gevolg dat je je moeilijk kunt concentreren en aandachtsproblemen hebt. Daarnaast ben je impulsief van aard waardoor je ondoordacht beslissingen neemt of dingen doet. Bovendien ben je overactief en kun je je onrustig voelen. Ondanks dat ADHD een aangeboren afwijking is, zijn er behandelingen en middelen om beter te functioneren. Deze zijn er vooral op gericht om gedrag te veranderen, concentratie te verhogen en hyperactiviteit te verminderen.

HARMONISEREN HERSENGOLVEN HELPT BIJ ADHD

Het effect van Neurofeedback oftewel breintraining bij ADD en ADHD is uitvoerig wetenschappelijk bewezen. Onderzoek heeft aangetoond dat breintraining een effectief en veilig alternatief is voor medicijnen als Concerta en Ritalin. Door hersengolfpatronen te harmoniseren kunnen de symptomen van ADD en ADHD door breintraining verminderen of zelfs verdwijnen. Ook staan we tijdens de trainingen stil bij de emotionele last van deze ontwikkelstoornissen, die kan ontstaan door druk van buitenaf.

ONTDEK >
ADHD en Breintraining/neurofeedback bij Bruisz in Oosterbeek

Tips bij ADHD:

– Breng rust in je hoofd en leven
– Regelmaat en overzicht helpen
– Eet gezond en beweeg

ADHD en Voedingssupplementen op maat bij Bruisz

MICROVOEDINGSSTOFFEN EXTRA ONDERSTEUNING BIJ ADHD

Gezonde voeding draagt bij aan lichamelijk en geestelijk welzijn. Eet dus voldoende groente, fruit en omegavetten. Omega heeft namelijk een positieve invloed op het brein. Microvoedingsstoffen van Salusmed biedt goede ondersteuning om de symptomen van ADHD te verminderen. Het is geen vervanging van gezonde voeding, maar een doelgerichte aanvulling. Microvoedingsstoffen, oftewel voedingssupplementen van Salusmed worden op de persoon samengesteld. Dat betekent dat we voedingsstoffen gericht op jouw situatie compileren. Bijvoorbeeld die zorgen voor een betere concentratie en ontspanning. En eveneens minder gevoelig maken voor overprikkelingen. Microvoedingstoffen van Salusmed zorgt voor balans en evenwicht bij ADHD.

ONTDEK >

“Een optimale stofwisseling zorgt voor het behoud van je gezondheid. Ons lichaam haalt immers voedingsstoffen uit onze voeding. Bij een tekort aan voedingsstoffen ontstaat disbalans en dus klachten. Microvoedingsstoffen zijn een aanvulling op gezonde voeding om weer in balans te komen.”

RUST IN JE HOOFD DOOR MEDITATIE

ADHD genezen kan helaas niet. Wel kunnen we je met aandachtsoefeningen leren om met ADHD om te gaan. Hierdoor kom je niet alleen in balans, je krijgt meer rust. Je komt dichterbij jezelf te staan. Bij meditatie maak je je zelf comfortabel op een rustige plek. Vervolgens richt je je volledige aandacht op je ademhaling. Wanneer je gedachten afdwalen, ga je weer terug naar je ademhaling. Dit houd je een paar minuten vol. Dagelijks bouw je de tijd op. Je zult naar verloop van tijd merken dat dit mentaal, emotioneel en lichamelijk een positief effect heeft. Je bent eerder in staat om bij hyperactiviteit de rust weer terug te vinden. Erik leert je verschillende technieken voor meditatie.