Neurofeedback

Wat is breintraining?

Breintraining of neurofeedback is een behandelmethode waarmee de hersenen geleerd kunnen worden om meer in balans te komen. De training is gebaseerd op de nieuwste inzichten in de neurowetenschap en werkt op een intuïtieve en speelse manier. De training zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten. De trainingen zijn gericht op je aangeboren vermogen tot verandering. Door neurofeedback maak je je vrij van belemmerende overtuigingen en patronen.

OmschrijvingBedrag
Assessment inclusief rapport€ 200,00
Trainingssessie van 1 uur€ 80,00
Meer Balans met breintraining

Breintraining, verandering van binnenuit

Maak een afspraak >

“Wist je dat? Breintraining ook zeer geschikt is voor kinderen met ADHD.”

Waarom breintraining?

Onze trainingen richten zich op het aangeboren vermogen tot verandering. Ze helpen jou je potentieel maximaal te ontplooien en zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten in de neurowetenschap. Alles draait om de feedback die jij zelf genereert. Je leert luisteren naar jezelf en op een niet-oordelende manier te kijken naar wat er op dit moment speelt. Door neurofeedback maak je je vrij van belemmerende overtuigingen en patronen en wordt het zelfregulerend vermogen hersteld.

Het trainen van je brein

Wat houdt breintraining oftewel neurofeedback in? Je kijkt naar een film, zodat je je ontspant en je brein de ruimte heeft om te leren. Tegelijkertijd monitort de trainer je hersenactiviteit. Op basis hiervan genereer je je eigen feedback. Door gebruik te maken van visuele(film), auditieve(muziek) en tactiele(trillingen) feedback worden je hersenen op een speelse manier getraind. In combinatie met gerichte coaching is dat een plezierige en intensieve ervaring.

Hoe werkt breintraining?

Het trainingstraject bestaat uit drie fasen. Afhankelijk van jouw ontwikkeling en doelen wordt een traject samengesteld. Elke fase duurt gemiddeld 6 tot 8 trainingen. Na elke fase kun je kiezen of je doorgaat of stopt. Je kunt ook op een later tijdstip een nieuwe fase oppakken.

Fase 1: Balans
Deze fase is gericht op meer balans, focus, rust en stabiliteit. Je functioneert scherper en bent meer geaard.

Fase 2: Doorstromen
Deze fase is gericht op het doorbreken van blokkades. Je functioneert vrij van stress en kunt goed omgaan met negatieve emoties. Je slaapt beter en hebt meer plezier in je werk en dagelijks leven.

Fase 3: Optimaliseren
Deze fase is gericht op het optimaliseren van je vermogen. Het doel is beter worden waar je goed in bent.

De voordelen van breintraining

  • Stressreductie

    Herstel van burn-out

  • Meer emotionele balans:

    Minder piekeren

  • Optimaal presteren

    Duurzame inzetbaarheid, betere communicatie

Wanneer kun je ter