BURN-OUT

Bij een burn-out ben je emotioneel en lichamelijk uitgeput. Je hebt het gevoel dat je het leven niet meer aan kunt, waardoor je niet meer goed functioneert. Je bent moe, huilerig, prikkelbaar en hebt slaapproblemen. Ook kun je buikpijn, hartkloppingen en last van duizeligheid hebben. Een burn-out krijg je als je jezelf voor een te lange tijd overbelast. Je hebt teveel spanning en stress. De redenen hiervoor kunnen werkdruk, problemen, teveel verplichtingen, perfectionisme of een te lage waardering zijn. Je hebt geen grip meer en het leven voelt zwaar. Een actieve aanpak zorgt dat je herstelt van je burn-out. Thuis op de bank zitten is in ieder geval geen oplossing. Onze lifestyle coaches zijn er voor jou.

HYPNOTHERAPIE GEEFT INZICHT IN JEZELF

Een burn-out krijg je niet zomaar. Door middel van Hypnotherapie onderzoeken we op de eerste plaats hoe het komt dat je moeite hebt met het stellen van grenzen naar jezelf en anderen. Op de tweede plaats waarom jij zo hard moet werken. En tot slot wat het maakt dat je perfectionistisch bent. Je hebt een drive om bergen te verzetten. Daarentegen is er te weinig ruimte voor herstel. Dient en gevolge dat je nu opgebrand bent. We werken in de therapie aan twee belangrijke facetten. Allereerst het herstel. Vervolgens het voorkomen dat je in de toekomst in dezelfde valkuil stapt. Hypnose brengt je bewustzijn op een lager pitje. Met verschillende technieken brengt de coach veranderingen aan in je onderbewustzijn. Bijvoorbeeld minder stress, angst of juist meer zelfvertrouwen. Je gaat hierbij terug in de tijd om zaken een plek te geven en los te laten.

ONTDEK >
Hypnotherapie bij Bruisz in Oosterbeek

Wist je dat?

Acupunctuur is een behandelmethode uit de traditionele Chinese Geneeskunde. Uitgangspunt is dat verstoring in de energiehuishouding lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaakt. Acupunctuur laat energie weer stromen.

Acupunctuur bij Bruisz in Oosterbeek

ACUPUNCTUUR: WORD WEER KEIZER VAN JE EIGEN RIJK

Je lichaam is een instrument om geestelijke processen te beïnvloeden. Vergelijk je geest met de keizers uit het oude China. Een keizer regeert het best over zijn keizerrijk als hij in alle rust in zijn paleis op zijn troon kan zitten. Bovenal als hij alleen de juiste en relevante informatie tot zich krijgt. Alleen dan kan hij wijze besluiten nemen. Dit is vergelijkbaar voor onze geest. Op dezelfde manier moet onze geest kalm en rustig in het hart kunnen zetelen. Met de bedoeling om de juiste beslissingen te kunnen nemen en verantwoorde conclusies te trekken. Dit proces is direct met acupunctuur te beïnvloeden. Bij een burn-out herstelt acupunctuur allereerst de energiebalans. Daarnaast heeft een positieve invloed op een verhoogd cortisolniveau. Oftewel stresshormoon. Tot slot heft het blokkades op. Het laat de energie weer stromen.

ONTDEK >

Regelmatig organiseert Bruisz interessante lezingen. Ook over burn-out. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Beide kan natuurlijk ook!

NAAR ONZE FACEBOOK PAGINA >
Mindfulness bij Bruisz

MINDFULNESS BRENGT RUST IN JE HOOFD EN LEVEN

Mindfulness is een erkende methode voor stressreductie en herstel van een burn-out. Bij een burn-out is het stresssysteem op hol geslagen. Je kunt geen rust meer vinden. Door ontspanning en aandacht, word je je bewust van wat jou uit balans brengt. Je leert anders omgaan met emoties en gedachten. Je ervaart dat je meer contact hebt met je lichaam. Je leert hoofd (denken), hart (emotie) en buik (energie) meer op elkaar af te stemmen. Op die manier kun je blokkades, belemmerende overtuigingen en stresspatronen doorbreken. Mindfulness zorgt voor focus op het nu. Je gaat aandachtiger leven en bent beter in staat om balans te houden. Je bewaakt je grenzen beter en creëert meer ruimte voor je zelf. Mindfullness helpt niet alleen bij een burn-out maar is een gift voor de rest van je leven.

ONTDEK >

“Talent maakt jou uniek. Het is iets wat je makkelijk afgaat en plezier in hebt. Wanneer je talent ontwikkelt, word je daar steeds beter in. Je talent detecteren is een ware ontdekkingstocht. Onze lifestylecoach is jouw reflecterend reisleider.”

DOE WAT JE LEUK VINDT. EXIT BURN-OUT

De grootste trigger van een burn-out is je eigen grenzen overgaan. Je grenzen overschrijd je als je doet wat je niet leuk vindt. Je meer doet dan je aan kunt. Of niet meer luistert naar je eigen willen. Met een scorecard brengt Meeuwes je bewuste en onderbewuste verlangens in kaart. Waar liggen jouw talenten? Waar word je echt blij van? Daarentegen laat het ook zien wat je onderliggende beperkingen zijn. De scorecard heeft tot doel om je kwaliteiten naast je huidige levensstijl te leggen. Wanneer de uitkomsten ver uiteen liggen, is een burn-out niet verwonderlijk. Door inzicht te krijgen in jouw talent, mogelijkheden, verlangens en beperkingen kun je veranderingen aanbrengen in je levensstijl. We gaan kijken wat je nodig hebt om daar te komen wat je eigenlijk wilt. Dat kan overigens een gecombineerd traject met andere Bruisz-therapeuten betekenen.

ONTDEK >
Burn-out coach helpt je bij Bruisz

Herken een burn-out:

  • Geen energie meer iets te ondernemen
  • Je functioneert niet meer naar behoren
  • Je bent moe en uitgeblust
  • Je kunt stress niet meer loslaten
Breintraining bij Bruisz

TRAIN JE BREIN DOOR NEUROFEEDBACK

In het brein kunnen we door middel van een EEG verschillende stadia van stress en burn-out onderscheiden. Oftewel de methode van neurofeedback. Hierbij worden de hersenen getraind om fysieke en mentale functies beter te reguleren. Tijdens de trainingen activeren we de netwerken in je brein die voor rust zorgen. Ook wel Default Mode Network genoemd. Hierdoor ga je meer rust inbouwen in je leven. Het verhoogt je concentratie en prestatie. Ook nemen gevoelens van angst en stress af. Daarnaast achterhalen we de oorzaken van je burn-out. Met als doel je te bevrijden van je blokkades, belemmerende overtuigingen en stresspatronen. Groot voordeel van neurofeedback is dat het je zelfherstellend vermogen vergroot. De kans op een nieuwe burn-out is hierdoor kleiner.

ONTDEK >