Hypnotherapie

Hypnotherapie

Gebeurtenissen in je verleden kunnen een zodanige indruk op je maken, dat je daar emotioneel last van krijgt. Het verlies van een dierbare, een scheiding, schokkend nieuws dat je kreeg of per ongeluk ontdekte, een gebeurtenis waar je getuige van was of waar je deel van uitmaakte. Nachtmerries, angst en verdriet belemmeren je bij een zorgeloos bestaan. Hierdoor kun je fobieën ontwikkelen, maar ook in een chronische staat van verdriet verkeren. Een nare ervaring, kort of lang geleden kun je door middel van hypnotherapie alsnog verwerken. Met hypnotherapie ga je terug in de tijd, om zaken alsnog te verwerken, een plek te geven en los te laten. 

OmschrijvingBedrag (meestal gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekering)
Kennismakingsgesprek (1/2 uur)Gratis
Eerste consult anamnese€ 85,00
Therapie per consult van 1 uur€ 85,00
Hypnotherapie voor vlotte verwerking emotionele of traumatische ervaring
GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK >

“Wist je dat? Hypnotherapie helemaal niet zweverig is?”

Traumatische en emotionele ervaringen verwerken

De oorzaak van problemen ligt bij de wortel. Wanneer je weet wat deze wortel is, kan pas heling ontstaan. Hypnose staat bekend als de moeder van alle therapievormen en wordt door de eeuwen heen al toegepast om inzichten te verkrijgen in onbewuste processen. Hypnose stimuleert sterk de ontspanning, maakt je ontvankelijker voor suggestie en brengt je in nauwer contact met je innerlijk. Dit werkt bevorderlijk bij het verwerken van emotionele problemen. Je verlicht bovendien lichamelijke klachten die veroorzaakt of verergerd worden door angst en spanning. Tot slot kun je destructieve gewoontepatronen veranderen. Hypnotherapie werkt als psychotherapie, maar dan met behulp van hypnose.

Hoe werkt Hypnose?

Hypnose is een veranderde bewustzijnstoestand, die we ook wel trance noemen. Je bent niet in slaap, ook al lijkt het wel zo. Het is niet zo dat je ‘helemaal weg’ bent en niet meer weet wat je doet als je gehypnotiseerd bent. Je bent je nog degelijk bewust van je situatie en omgeving, maar dit bewustzijn is zogezegd op een lager pitje komen te staan. Binnen in jezelf is er juist een verhoogde concentratie, waardoor een bewustzijnsvernauwing ontstaat. Doordat je dichter bij je innerlijk staat, bevordert dit de verwerking van problemen. Tijdens de hypnose gebruikt de therapeut verschillende technieken om veranderingen aan te brengen in je onderbewustzijn. Denk daarbij aan minder stress, minder angst of meer zelfvertrouwen. Ondanks de hypnose blijf je kapitein op je eigen schip. Jij hebt het roer te allen tijde in handen, die kan de therapeut niet overnemen.

De voordelen van Hypnotherapie

  • Hypnose ontspant en maakt ontvankelijker voor suggestie waardoor emotionele problemen makkelijker verwerkt worden

  • Snelle verlichting van lichamelijke klachten 

  • Het doorbreken van slechte gewoontes door hypnotherapie