Mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een uitstekende methode als je meer balans in je leven zoekt en bereid bent op een nieuwe manier naar je gedachtepatronen te kijken. Je gaat beter om met stress, verbetert de concentratie en je psychische weerbaarheid.

Het leert je anders om te gaan met obstakels in je leven en stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Mindfulness zorgt ervoor dat je meer bewust bent van hoe je met jezelf en anderen omgaat. Je leert minder reactief te zijn, wordt bewuster van je emoties en gedachten in plaats van je erdoor te laten meesleuren en je voelt je vrijer in het maken van keuzes. Mindfulness bevrijdt!

OmschrijvingBedrag
8 groepsessies van 2 – 2,5 uur€ 330,00
Individuele sessie van 1 uur€ 75,00
Meer Balans met mindfulness

Mindfulness, maak kennis met je innerlijke energiebron

MAAK EEN AFSPRAAK >

“Wist je dat? Wij bij Bruisz ook mindfulness voor bedrijven geven?”

Mindfulness therapie

Mindfulness leert je zonder oordeel naar je eigen ervaringen te kijken, jezelf te onderzoeken en scherper je eigen waarden en valkuilen te onderscheiden. Je zult beter omgaan met successen en teleurstellingen. Je bent beter in staat om te gaan met negatieve emoties en minder reactief om te gaan met negatieve gebeurtenissen.

Mindfulness leert je ook hoe je jezelf kunt zijn en contact kunnen maken met je innerlijke energiebron, ook als je het even moeilijk hebt. Hierdoor leer je obstakels om te zetten in kansen en mogelijkheden. Door aandachtig te luisteren naar je eigen gevoel, leer je ook beter naar anderen te luisteren en respectvoller met anderen om te gaan, waardoor er meer betrokkenheid ontstaat en je meer in contact staat met anderen in je omgeving. Je zult je beter kunnen concentreren, waardoor je met meer aandacht kunt werken en meer plezier in het leven krijgt. Ook zal je minder snel afgeleid worden door storende gebeurtenissen, spannende situaties en moeilijke sociale interacties. 

Mindfulness cursus

Mindfulness helpt je bij het omgaan met stress, spanningen, prestatiedruk, gevoelens van onrust of onveiligheid en leert je stap voor stap voorbij je mentale afweer te kijken en afscheid te nemen van gewoonten en ingesleten patronen die je blik op de werkelijkheid en op wie je bent vertroebelen.

Daarnaast kan mindfulness worden ingezet om meer duidelijkheid te krijgen omtrent vragen over talent, identiteit, autonomie, zingeving, etc. De mindfulness-training bestaat uit een helder opgebouwd programma met eenvoudig praktische oefeningen. We werken met aandachts- en visualisatieoefeningen, yoga of Chi Neng Qigong (bewegingsoefeningen) en je leert de beginselen van zit- en loopmeditatie. Een groepstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee tot tweeënhalf uur.

De voordelen van mindfulness

  • Je voelt je vrijer in de keuzes die je wilt maken
    Je maakt sneller contact met je innerlijke ik, ook in lastige situaties.

  • Mindfulness maakt je bewuster van gedachten en emoties
    En zorgt dat je zorgvuldiger met jezelf en anderen omgaat.

  • Erkende methode voor stressreductie, emotionele balans
    Vermindering van depressie en angst en het hanteren van pijn en ziekte.