HART & ZIEL

Met hart en ziel door het leven

Het liefst dansen we door het leven. Helaas voelt iedereen zich wel eens verdrietig of terneergeslagen. Vroeg of laat krijg je te kampen met tegenslag of vervelende gebeurtenissen. In de regel ben je sterk genoeg om zelf op te krabbelen na een  periode die zich kenmerkt door negatieve emoties. Desalniettemin kan een gebeurtenis zo ingrijpend zijn, dat je het niet kan loslaten. Bovendien gaat de een makkelijker om met tegenslag dan de ander. Je kunt gewoonweg wat meer somberder van aard zijn.

Pijn in hart en ziel voelt voor iedereen anders. Wanneer schakel je hulp in? In ieder geval als leven niet meer draagbaar is. Eveneens als negatieve gevoelens je dagen overheersen. Of als je niet meer goed functioneert. Het leven is te mooi om het te laten versomberen. Piekeren brengt je niet verder. Onze hulp wel.

TRAUMA VERWERKING

Door een ingrijpende gebeurtenis kun je een trauma oplopen. De herinnering aan de heftige, schokkende of pijnlijke gebeurtenis ga je het liefst uit de weg, omdat het teveel pijn of verdriet doet. Ook kun je er nachtmerries of flashbacks van krijgen. In die mate, dat het lijkt of je de gebeurtenis opnieuw beleeft. Je bent gespannen en angstig. Voorts pieker je veel, je bent moe en depressief.

Wanneer een herinnering zoveel invloed heeft op je denken, doen en voelen is het logisch dat je daarmee niet mee geconfronteerd wil worden. Toch is gebleken dat vermijden niet de oplossing is. Het houdt klachten in stand of maakt ze zelfs erger. Bruisz heeft verschillende behandelingen om een trauma te verwerken. Door op een handelbare manier de confrontatie aan te gaan, nemen herinneringen af. Bovendien vervang je nare herinneringen door hanteerbare. Verlos jezelf en maak een afspraak.

ONTDEK >
Trauma verwerken bij Bruisz in Oosterbeek

Beter voor hart en ziel
Een scheiding, ongeluk, inbraak, ontslag verwerkt iedereen op zijn eigen manier. Wegstoppen lijkt makkelijk, maar heeft uiteindelijk geen zin. De confrontatie met de nare herinnering zal dan telkens terugkomen. Kom je er zelf niet uit? Dan is hulp zoeken het beste voor hart en ziel.

Omgaan met stress bij Bruisz in Oosterbeek

STRESS

Wie heeft er geen stress? We moeten tegenwoordig steeds meer. De werkdruk ligt hoog. Daarnaast hebben we allerlei verplichtingen thuis. De één kan beter tegen stress dan de ander. Stress maakt ons alert, geconcentreerd en efficiënt. We spreken in dat geval over gezonde spanning. Als stress daarentegen de overhand krijgt, leidt het op den duur tot klachten. Bij aanhoudende stress of als de momenten van stress te snel elkaar opvolgen heeft het lichaam namelijk geen tijd meer om zich te herstellen.

Stress leidt tot een breed scala aan klachten: slapeloosheid, hoofdpijn, lichamelijke pijn, somberheid, snel huilen, vergeetachtigheid, overmatig roken, drinken, eten en gefrustreerdheid. Voorkomen is beter dan genezen. Bruisz helpt je daarom bij het verminderen en afwenden van stress door levensstijl verandering. Daarnaast hebben we behandelingen die de klachten van stress verminderen of weghalen.

ONTDEK >

Wist je dat stress een uiting van ons oerinstinct is? Stress zorgt ervoor dat het lichaam gereed is om te vechten of vluchten bij gevaar. Je maakt je in staat van opperste paraatheid.

DEPRESSIE

Bij een depressie heb je nergens zin in. Ook voel je je somber. Negatieve gedachtes overheersen. Je hebt het plezier in het leven verloren. Ofschoon iedereen wel eens periodes van een sombere gedachtes heeft, is een depressie hardnekkiger van aard. Daarbij slaap je weinig of juist extreem veel. Je hebt problemen met denken en concentratie. Je bent moe en lusteloos. Tot slot eet je emoties weg of heb geen eetlust meer. Duren deze symptomen langer dan enkele weken, onderneem dan actie.

Bruisz biedt ondersteuning om het patroon van negatieve gedachtes te doorbreken. We laten jou niet alleen met een positief gevoel naar de toekomst kijken. We zorgen er ook voor dat je vandaag omarmt. Onze behandelingen voor hart en ziel zijn divers. Bij milde klachten kun je zelf al veel doen door je levensstijl aan te passen. Ook daar ondersteunen we je.

ONTDEK >