MOOI & GEZOND

Voel je mooi en gezond

Schoonheid zit van binnen. Dat klopt, maar wat als je niet lekker in je vel zit? Of een ernstig slaaptekort hebt? Of je kijkt in de spiegel en je ziet een huid vol oneffenheden en rimpels? Dan is die innerlijke schoonheid een dooddoener. Je focust namelijk op je buitenkant. Gezond en mooi zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wanneer je je goed voelt, straal je dat uit. Dat heeft niks met mooi of lelijk te maken.

Om je gezond en mooi te voelen, moet je soms lichamelijke klachten aanpakken. Een paar kilo minder, een goede nachtrust of een vermindering van overgangsklachten kan al wonderen doen. Alsmede natuurlijke methodes die je uiterlijk een boost geven. Bruisz kijkt integraal naar de mens. Bovendien kun je bij ons de methode kiezen die bij jou past. Waar kan onze lifestylecoach je bij helpen?

SLECHT SLAPEN

Iedereen heeft wel eens dat hij of zij een nacht slecht slaapt. Je voelt je die dag wat minder goed, maar dat lost zich vanzelf weer op na een goede nachtrust. Echter, wanneer je structureel te weinig of onrustig slaapt, kan dat tot problemen leiden. Je heb niet alleen minder energie. Je wordt vergeetachtig, je concentratie wordt minder en je bent sneller geïrriteerd. Ook ga tekenen in je gezicht. Zo krijg je wallen en je huid wordt dof. Daarnaast zet een chronisch slaaptekort aan tot overgewicht en vermindert je weerstand. De kans op andere lichamelijke en geestelijke klachten is groot.

De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft, wisselt per persoon. Het gemiddelde is 8 uur per dag. Het gaat erom dat je je energiek voelt en de dag met uitgeslapen zin begint. Slecht slapen kan verschillende oorzaken hebben. De oplossing van slapeloosheid ligt in het achterhalen van de oorzaak. Dat is ons vertrekpunt.

ONTDEK >

WIL JIJ SNEL & BETER SLAPEN? 3 TIPS:

  1. Het GRATIS online programma “Beter slapen” zit boordevol informatie & oefeningen.
  2. Sporten en bewegen zorgen ervoor dat je beter kunt slapen. De GRATIS app Sworkit helpt je erbij!
  3. Gebruik geen mobiel en/of tablet voor het slapen gaan.

HUIDPROBLEMEN EN PSORIASIS

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Een huidprobleem valt daarom meestal direct op door rode vlekken, schilfertjes, puistjes of bultjes. Je kunt je er erg ongemakkelijk door voelen. Zeker als het ook nog eens jeukt. Krabben maakt het in de regel erger. Bovendien kan er littekenvorming ontstaan. Huidproblemen kunnen veroorzaakt worden door bacteriële infecties, allergieën, te kort aan bepaalde stoffen of schimmels. Meestal is een huidaandoening ongevaarlijk, maar vervelend is het wel. Temeer als je er onzeker van wordt.

De behandeling van een huidprobleem verschilt per aandoening. De reguliere zorg geeft vaak een zalfje of crème. Belangrijk is om de oorzaak te achterhalen, zodat je het probleem bij de bron aan kunt pakken. Een huidirritatie kan namelijk terugkomen of chronisch worden. Zelf dokteren schiet dus niet op. Wij kijken breder dan alleen de aandoening. Je huid mooi en gezond? Kijk eens welke mogelijkheden wij bieden.

ONTDEK >

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Bruisz nieuwsbrief en profiteer als eerst van exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes.

AFVALLEN

Heb je overgewicht dan weeg je meer dan goed is voor je gezondheid. Je kunt er allerhande klachten van krijgen. Zoals pijn in gewrichten, diabetes type II en hart- en vaatziekten. Daarentegen kunnen ook slechts enkele kilo’s teveel je in de weg zitten. Gewoonweg omdat je het niet mooi vindt. Of kleding niet meer past. Afvallen is het moeilijkste dat er is. Voor wilskracht hebben je hersenen suiker nodig. Dat is nou net het gene dat je niet mag hebben. Bovenal komen we dagelijks zo’n 250 keer met voeding in aanraking.

Afvallen doen we daarom samen. Onze lifestylecoach helpt jou om op gezond gewicht te komen. Dat begint met bewustwording. Weet wat je eet. Tevens gaan we naar je levensstijl kijken. Bewegen is essentieel om op gewicht te komen én te blijven. Daarvoor hebben we uitgekiende programma’s die op blijvend resultaat gericht zijn.

ONTDEK >

Afvallen doe je samen

Afvallen met een lifestylecoach werkt het beste. Het werkt motiverend en stimulerend. Bovendien zijn wij jouw stok achter de deur. Mooi en gezond. Je bereikt het met Bruisz.

TE HOGE BLOEDDRUK

Eén op de drie mensen heeft een te hoge bloeddruk. Meestal merk je daar niets van. Desalniettemin is een te hoge bloeddruk op lange termijn gevaarlijk. Hierdoor kunnen hart- en vaatziekten ontstaan. Door met regelmaat je bloeddruk te meten houd je het in de peiling. Aanhoudende stress is een belangrijke veroorzaker. Daarnaast spelen er erfelijke factoren, overgewicht, verkeerde voeding, en ouder worden een belangrijke rol. Minder bekende oorzaken zijn mondhygiëne, slaapapneu, medicatie en schildklierproblemen.

Gedurende dag fluctueert je bloeddruk. Na het slapen is je bloeddruk laag, bij grote inspanning zoals sport hoog. Wanneer je bloeddruk continu te hoog is, is het raadzaam om stappen te nemen. Een gezonde levensstijl is de basis. Wij helpen je daarbij. Omdat we weten hoe moeilijk is om te veranderen. Bij Bruisz kun je bovendien een andere route lopen dan de weg van medicatie. Deze is vaak net zo heilzaam.

ONTDEK >

Meet je bloeddruk eenvoudig thuis

Je hoeft tegenwoordig niet meer naar de huisarts om je bloeddruk te meten. Dit kun je eenvoudig thuis doen met je smartphone. Je schaft enkel een bloeddrukmeter aan. Via een bijbehorende app monitoor jij je bloeddruk. Heb je continu een verhoogde bloeddruk? Neem dan contact op.

OVERGANG

Tijdens de overgang zoeken de hormonen van een vrouw opnieuw balans. Het is de afsluiting van de vruchtbare periode inclusief beëindiging van de menstruatie. Dit kan gepaard gaan met lichamelijke en geestelijke klachten die je dagelijkse leven ernstig verstoren. De vermindering van het hormoon oestrogeen kan voor opvliegers, hevige transpiratie en vermoeidheid zorgen. Daarnaast kun je hoofdpijn, vaginale klachten en stemmingswisselingen krijgen. Slapeloosheid is ook een belangrijk symptoom van de overgang.

De overgang duurt zo’n 7 tot 10 jaar. Een behoorlijke tijd van je bestaan waarin je te maken kunt krijgen met deze ongeriefelijkheden. Gelukkig zijn er bij Bruisz meerdere behandelingen voor handen die de verschillende klachten verlichten of zelfs wegnemen. Op deze leeftijd sta je midden in het leven. Je dag wil je zorgeloos doorbrengen zonder je ongemakkelijk te voelen door een opvlieger of hevig transpiratieaanval. Je mooi en gezond voelen. Schroom niet en maak een afspraak.

ONTDEK >

Overgang een natuurlijk proces in drie fases:

Peri-pauze: de menstruele cyclusveranderingen zijn merkbaar en je krijgt de eerst opvliegers.
Menopauze: de dag van je allerlaatste menstruatie.
Post-menopauze: hormoonwisselingen van je cyclus spelen geen rol meer. Je lichaam gaat op zoek naar een nieuw evenwicht.

FYBROMYALGIE

Fybromyalgie is een veelvoorkomende aandoening in de weke delen en spieren. Oftewel spierreuma. Bij vrouwen komt het vaker voor dan mannen. Bij fybromyalgie heb je chronische pijn en last van spierstijfheid. De pijn straalt uit naar de spieren in het hele lichaam. Je kunt daarbij onder meer spijsverteringsklachten, hoofdpijn, depressiviteit, vermoeidheid, eczeem en slapeloosheid hebben. De oorzaak van fybromyalgie is wetenschappelijk nog niet achterhaald. Dat betekent dat via de reguliere zorg nog geen effectieve behandelmethode bestaat.

Fybromyalgie heeft dus een breed spectrum aan klachten. Het voordeel van Bruisz is dat wij een uitgebreid scala aan behandelingen en methodes hebben. Hiermee kunnen we de symptomen verminderen of zelfs oplossen. De aandoening kan je leven ernstig beïnvloeden. Verlichting op enig vlak is dan winst en verhoogt je levenskwaliteit. Kijk wat we voor jou kunnen betekenen

ONTDEK >