Detox Massage

Wat is een detox Massage?

Massage heeft een helende en ontspannende werking voor lichaam en geest. Zo komen er bij aanraking van de huid de gelukshormonen endorfine en oxytocine vrij. Dat geeft ons een prettig gevoel. Daarnaast kun je spanningen, pijnklachten en spierkrampen wegnemen. Massage verbetert de bloedsomloop en laat afvalstoffen beter afvoeren. De Cupping en Guasha technieken stimuleren het detoxen en halen blokkades weg. Destress massage is erop gericht om je volledig te leren ontspannen en dichterbij jezelf te komen. Al onze massages hebben tot doel je weer energie te geven en in balans te komen.

OmschrijvingBedrag
Detox massage met cupping en guasha (60 minuten)€ 80,00
Destress massage, diepte-ontspanning met kalmerende oliën€ 80,00
De helende werking van detox massage

Wil je snel ontspanning voelen? Plan dan nu een afspraak.

PLAN EEN AFSPRAAK >
Detox massage

“Mijn klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Gister een verkeerde beweging gemaakt, kon mij amper bewegen. Na de massage bij Bruisz waren de klachten zo goed als verdwenen en kon ik mij weer bewegen.

– Ramon

Waarom een Detox Massage?

Massage stimuleert de huid waardoor de bloedsomloop verbetert. Het laat het lichaam beter ontgiften door de versnelde afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem. Daarnaast kom je in contact  met jezelf door de aanraking van de huid. Je gedachten vloeien weg en je gaat je ontspannen. Wanneer je druk bent of gestrest en je jezelf voorbij loopt kunnen klachten ontstaan. Spieren spannen aan en kunnen vast gaan zitten. Je hoofd zit vol en je blijft maar malen. Met massage worden de spieren weer soepel gemaakt en worden blokkades opgeheven. Je kunt even tot jezelf komen en er ontstaat rust in je hoofd. Het geeft direct een opkikker waardoor de energie weer gaat stromen.

Guasha massage

De Guasha techniek is meer dan 2000 jaar oud en kent haar oorsprong in Azië. Met een porseleinen lepel of ander schraapinstrument, zoals een koperen munt, schraapt de therapeut met speciale guasha olie ziekten en klachten uit het lichaam. De olie bevat speciale kruiden, elk met hun eigen werking. Tijdens de behandeling wordt de huid rood. Op de plaatsen waar afvalstoffen zitten ontstaat een bloeduitstorting. Aan de kleur van de bloeduitstorting (rood tot paars) ziet de therapeut of de blokkade recent of chronisch is. Normaal gesproken verdwijnen de bloeduitstortingen binnen 7 dagen. Bij meerdere behandelingen neemt het aantal bloeduitstortingen en dus gifstoffen, af. Je voelt je beter en fitter. Guasha massage werkt revitaliserend voor lichamelijke en geestelijke klachten.

Cupping massage

Cupping is eveneens een Oosterse techniek waarbij je eerst een ontspannende massage met olie krijgt. Vervolgens plaats de therapeut een aantal cups op jouw huid die de huid vacuüm zuigt. De therapeut verplaatst met een speciale techniek op strategische plekken deze cups. Door de vacuümwerking worden gifstoffen naar het oppervlakte van de huid gebracht. Het is voor het lichaam zo makkelijker om de gifstoffen af te voeren. Bovendien stimuleert het op krachtige wijze de doorbloeding. Cupping massage heeft een enorme dieptewerking en laat de energie weer stromen. Het is onder andere uitermate geschikt voor de behandeling van schouder- en nekklachten, migraine, rugklachten en fibromyalgie en stress.

Destress massage

Met een destress massage leer je om spanningen los te laten en weer verbinding te laten maken met je eigen ik. Als je weet wat je lichamelijk doet wanneer je gespannen bent, zoals je schouders omhoog houden of je kaken op elkaar klemmen, dan herken je het ook eerder. Via ademhaaltechniek en massage gaan we je lichaam en geest ontstressen. Stress zorgt namelijk voor het ophopen van afval- en gifstoffen in je lichaam. Hierdoor kunnen blokkades -klachten- ontstaan. Met een destress massage masseert de therapeut met kalmerende olie afvalstoffen via de lymfeklieren uit het lichaam. Bovendien maakt hij je bewust van de lichamelijke en geestelijke verandering tijdens de destress massage. Je herkent uiteindelijk vanzelf het punt waarop jij je het meest prettig voelt. Het leven is dan weer licht en luchtig.

De voordelen van Detox Massages

  • Volledige ontspanning

    Je komt in contact te staan met jezelf, je spieren ontspannen en je voelt weer prettig.

  • Verlagen pijnklachten

    Afvalstoffen worden via het lymfesysteem afgevoerd en blokkades opgeheven.

  • Je geest op orde

    Je innerlijke stem kan voor onrust zorgen. Met een destress massage wordt je gedachtewereld weer stil.