Heb jij last van griep verschijnselen?

Lees dan snel onze nieuwe blog!

– 21 januari 2020 / – Mooi & Gezond –

Uit het niets griep gekregen? Wat kan ik doen? 

Wat is griep eigenlijk?

Griep is een infectie van de neus en keel die door besmettelijke virussen worden veroorzaakt. De virussen worden verspreid door hoesten en niezen. Er zijn helaas geen medicijnen die griep kunnen genezen. Ook het slikken van antibiotica helpen niet tegen griep. Griep wordt namelijk veroorzaakt door een virus en antibiotica helpen alleen tegen bacteriën. Je kunt symptomen verlichten door bijvoorbeeld pijnstilling te slikken.

De verschijnselen en klachten van je griep

In ongeveer drie dragen doen zich de eerste verschijnselen voor. in de dagen die volgen worden je klachten erger. Het gaat om de volgende symptomen:

 • Regelmatig niezen
 • Verstopte-/ loop neus
 • Keelpijn
 • Hoesten
 • Verhoging koorts en hoofdpijn

Hoe lang heb ik griep?

Griep gaat meestal vanzelf over. Het duurt gemiddeld vier tot acht dagen voor het virus uit het lichaam is verdwenen. Het is belangrijke om goed uit te rusten. Daarnaast moet je voldoende vocht binnen krijgen. Ook is het belangrijk om hygiënisch te blijven. Hiermee voorkom je dat je anderen besmet, was daarom regelmatig je handen en bedek je mond wanneer je moet niezen of hoesten.

Griep voorkomen?

Je kunt griep niet voorkomen. Het is wel mogelijk om de kans te kunnen verkleinen door een goede hygiëne. Wat erg belangrijk is om contact met grieppatiënten te vermijden. Naast een goede hygiëne helpt het om je weerstand op peil te houden. Daarvoor is je gezondheid heel erg belangrijk. Eet gevarieerd, beweeg regelmatig en ga voldoende naar buiten!

Vergeet niet om regelmatig je kamers te luchten door ramen open te zetten. Zo ververs je de lucht in huis en voorkom je dat virus-deeltjes zich ophopen. Ook ontspanning en een goede nachtrust dragen bij aan een goede weerstand. Stress zorgt ervoor dat onze weerstand verlaagt

Wil je snel van de griep af komen? Lees dan de onderstaande 10 tips!

 • Drink genoeg water

Door genoeg water te drinken droogt je lichaam niet uit. Ook zorgt water ervoor dat afvalstoffen en overtollig slijm van het lichaam snel afgevoerd worden.

 • Warme douche

Je lichaam ontspant hierdoor en de stoom ervan werkt als een mini stoombad. Daarnaast maakt het slijm los.

 • Kippensoep

Kippensoep helpt je immuunsysteem om van je griep af te komen.

 • Kruik

Het is belangrijk om jezelf warm te houden als je ziek bent. Je kunt hiervoor een lekkere warme kruik gebruiken.

 • Verwarmende kruidenthee

Thee is altijd goed als je ziek bent. Het verzacht je keel en het is lekker warm.

 • Vers fruit

Je krijgt hierdoor veel vitamines naar binnen en het is ook nog is gezond.

 • Stomen

Lekker met je hoofd boven een pot heet water hangen. Hiervoor heb je wel doorzettingsvermogen nodig, maar het is wel een hartstikke goede manier om je luchtwegen te openen.

 • Neusspray

Als je een verstopte neus hebt kun je gebruik maken van een neusspray. Dit kun je bijna bij elke apotheek of drogist kopen.

 • Frisse lucht

Zorg altijd voor frisse lucht. Jezelf thuis opsluiten maakt het alleen maar erger. Droge en warme lucht irriteert namelijk de slijmvliezen, waardoor de klachten erger kunnen worden.

 • Slapen

Als je griep hebt, heeft je lichaam meer slaap nodig om te kunnen herstellen. Neem dus meer rust en ga wat eerder naar bed.

Weerstand verhogen?

Je weerstand verhogen, kan dat? Ja dat kan heel makkelijk, dit voorkomt ook dat jij gevloerd wordt door de griep!

Bij Bruisz bieden wij de cryo sauna aan, een koude sauna is een effectieve manier om je weerstand te verhogen. Wij ontvangen veel mensen die maandelijks een sessie afnemen om zo hun weerstand te verbeteren, en ervaren hierdoor geen griepverschijnselen meer.

Wil je meer info over de cryo sauna? Boek dan snel je afspraak!

Afspraak maken