Het is internationale pindakaas dag: tijd voor een pindakaas-Kokossoep!

– 24 januari 2019 / Lifestyle –

Waarom in hemelsnaam een recept met pindakaas? Nou, vandaag is het Internationale Pindakaasdag. Ja, het bestaat echt!

Om dat te vieren heeft Bruisz voor jou een heerlijk Oosters recept klaar staan mét pindakaas. Zo kom om deze winterse dagen wel door.

Maar eerst een paar feitjes over pindakaas:

– De Azteken en Inca’s aten al pindakaas, niet echt smeerbare, maar zij aten vermalen geroosterde pinda’s. Meet een beetje fantasie kun je dat natuurlijk pindakaas noemen.
– In 1922 bedacht chemicus Joseph Rosefield een werkwijze voor het vervaardigen van smeerbare pindakaas. In 1928 gaf hij zijn licentie aan de Pond Company, de makers van “Peter Pan pindakaas”
– In 1932 begon hij zelf met produceren van pindakaas onder de naam Skippy. Leuk weetje: deze 2 merken bestaan nog steeds.

Na de bijscholing over pindakaas, hebben we dan nu een heerlijk gerecht voor je klaar staan. Ik neem aan dat je standaard een pot pindakaas in huis hebt. Dus deze soep is in handomdraai klaar en kost ook maar een paar euro. Ideaal als je aan het einde van de maand een beetje krap bij kas zit.

Ingrediënten:

1 gesnipperd uitje
½ rode peper, pitjes er uithalen, fijnsneden
1 teen fijngehakte knoflook
1 rode paprika
1 kleine broccoli
1 l groentebouillon
250 ml kokosmelk (uit blik of pak)
2 flinke el pindakaas (het liefst van 100% pinda’s)
Zeezout en grove peper
Olijfolie, om in te bakken
1 handje koriander
100 g taugé

Zo maak je het:

  1. Pak een (soep)pan, giet hier een scheut olijfolie in en fruit een ui, rode peper en knoflook samen.
  2. Tijdens fruiten snijd je een paprika in reepjes, de broccoli in kleine roosjes en de steel van de broccoli in dunne plakjes.
  3. Meng de groente in de pan met samen met de ui, rode peper en knoflook.
  4. Giet er daarna de groentebouillon en kokosmelk bij en breng op smaak met zout en peper.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Als laatst voeg je de pindakaas toe. Deze roer je nog even waarna je het geheel nog even een paar minuutjes laat koken.
  7. Garneer de soep met taugé en/of koriander.