Leven met Psoriasis

Geraldine Kemper

– 27 mei 2019 / – Mooi & Gezond –

In deze Blog gaan we het hebben over de huidziekte ‘Psoriasis’. Hoe beleeft en ervaart iemand deze huidaandoening, hoe kan de Cryo Sauna deze aandoening verminderen?

Geraldine Jane Kemper, Nederlandse televisie presentatrice van BNN, lijdt al jaren onder de ziekte ‘Psoriasis’. Eerst was ze zo onzeker hierover, dat ze haar lichaam nooit durfde te laten zien. Tot daar sinds kort verandering in kwam.

Onzekerheid

Dat een huidaandoening veel invloed kan hebben op je zelfvertrouwen, weet Geraldine als geen ander. Zo verteld ze: ’Weetje wat het is met een huidziekte? Iedereen kan het zien, dus iedereen creëert een mening. Je krijgt van bijna iedereen advies, terwijl ik daar helemaal geen behoefte aan heb. Zo ben ik zelfs een keer weggegaan op een feestje, nadat iemand had gezegd dat mijn huid lelijk was, hier moest ik maar wat aan doen zei die. Dat doet echt iets met je zelfvertrouwen. Je durft niet alles te laten zien, het maakte me heel onzeker.

Instagram

Op 29 Oktober 2018, was het Psoriasis dag. Dit was voor Geraldine het moment om haar huidziekte te laten zien aan het publiek. Zo plaatste ze een foto op Instagram, waarop de huidziekte goed te zien was. En hoopte zo om de ziekte “Psoriasis” bij de patiënten meer onder de aandacht te brengen.

Cryo sauna verlicht klachten Psoriasis!

De Cryo sauna geeft verlichting bij psoriasis. Tijdens een Cryo bad word je blootgesteld aan extreme kou, zo’n -180˚ graden. Je lichaam gaat door deze kouprikkel op de alarmstand. De reden hiervoor is een natuurlijke reactie om je beschermen tegen deze aanval. Dit geeft je immuunsysteem een impuls. Je wordt als het ware gereset. Specifiek voor psoriasis vermindert de Cryo sauna ontstekingen en het verstevigt je huid. Het vermindert jeuk en roodheid. Doordat je lichaam gereset wordt, vermindert de overproductie van nieuwe huidcellen. Tijdens de behandeling komt endorfine vrij, het geluk hormoon zorgt ervoor dat je je prettiger voelt. Het verlaagt je stressniveau. Cryo sauna helpt niet alleen tegen psoriasis, maar is goed voor je algehele gezondheid.

Boek een Cryo sauna proefsessie

LEES DIT OOK EVEN

Meer blogs

LEKKER DICHTBIJ

Meer blogs