De positieve effecten van Cryotherapie

– 26 maart 2019 / Mooi & Gezond-

In eerste instantie zul je als koukleum waarschijnlijk denken; kou is toch voor niemand goed? Maar er zitten wel degelijk voordelen aan kou therapie. Cryotherapie is een vorm van deze kou therapie. Doormiddel van droge kou in de cabine, die tot wel -192 graden gaat, krijgt jouw lichaam zowel mentale als een fysieke boost. Hieronder worden alle voordelen van Cryotherapie weergegeven.

Sport & prestatie

De Cryo sauna helpt bij het verminderen van spierpijn na sport of inspanning. Ook is Cryotherapie de optimale manier om blessures snel te laten verdwijnen en de pijn te verlichten. Doordat je lichaam 1 tot 3 minuten wordt blootgesteld aan een extreme kou, tot wel – 190 graden, krijgt jouw systeem als het ware een reset. Je afweersysteem gaat hierdoor op hoger niveau werken waardoor je sneller van je blessure herstelt. Je bent in no time weer fit en blessurevrij!

Gezondheid

De Cryo sauna heeft een positief effect op de behandeling van chronische klachten. Zo kan Cryotherapie de pijn bestrijden van gewrichtsaandoeningen en auto-immuunziekten zoals de ziekte van Crohn, diabetes type 1 en reuma. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking en verminderd het spierpijn en de vormen spasme.

Wellness

Deze behandeling heeft ook positieve effecten op de verlichting van vermoeidheid, slapeloosheid, migraine en de effecten van stress. Ook dient de Cryo sauna als en natuurlijke detox waardoor jouw lichaam zeker een energie boost krijgt.

Beauty

Iedereen wilt natuurlijk een mooi, strak en jong uiterlijk hebben. De Cryo sauna heeft ook een effectieve aanpak op huidaandoeningen waaronder psoriasis, puistjes en acne. Door de extreme kou krijgt je huid daarnaast ook een verjonging door de verhoogde collageenproductie. Ook bevordert het je gewichtsverlies door een boost van metabolisme (snelle stofwisseling).

Boek nu een proefsessie

LEES DIT OOK EVEN

Meer blogs

LEKKER DICHTBIJ

Meer blogs