Mannen van Nederland: dit ochtendritueel verandert je leven

– 25 februari 2019 / Lifestyle –

Zet je wekker en ga eruit zodra de wekker gaat. Niet snoozen dus. Nee, ook niet omdat het wat later is geworden gisteravond!

Neem eens een voorbeeld aan Jack Dorsey (oprichter van Twitter), hij start zijn dag altijd al om 05.30 uur, waarna hij mediteert en hardloopt. Ook Tim Cook (CEO van Apple) staat elke dag 05.45 uur op. Want een strak ochtendritueel helpt je de dag productiever en meer gefocust door te komen. Hoe dan!? Wij leren het je!

Waarschijnlijk heeft de snooze button vanochtend nog nooit zoveel high fives gehad. Om vervolgens het bed uit te rollen om te douchen en (soms niet eens) te ontbijten, om binnen een kwartier à een half uur alweer onderweg te zijn naar het werk.

Maar héél slim is het niet, zo blijkt dat het eerste deel van je dag – met name het eerste uur van je dag – cruciaal is voor de rest van de dag. Het eerste uur van de dag noemen we niet voor niets ‘golden hour’. Door je hersenen de eerste één à twee uur rust te geven en te doen wat je gewend bent, doormiddel van een ochtendritueel, begin je de dag niet met stress, maar bereid je je juist langzaam voor op de rest van de dag. Waardoor je de hoeveelheid stresshormoon cortisol naar beneden brengt en je opgeladen op het werk aankomt.

Voorbeeld van een ochtendritueel

06.15 – wekker
Druk je wekker uit en blijf 2 á 3 minuutjes liggen. Zorg er wel voor dat je wakker blijft. Dit is namelijk het moment dat je even je rust kunt pakken en kunt genieten van de stilte.

06.20 – koffiezetapparaat aanzetten
Koffie is een belangrijk onderdeel voor de meeste mannen onder ons. Laat dit magische apparaat alvast opwarmen zodat je straks kunt genieten van een kopje koffie.

06.25 – douchen, aankleden, etc.
Nu het koffiezetapparaat aan het opwarmen is, is het tijd om jezelf op te frissen. Pak een douche, als je er tegen kunt koud, en sluit je af van de buitenwereld. Door het gekletter van het water lukt dat makkelijker. Laat jouw gedachten de vrije loop en bedenk wat je vandaag allemaal gaat doen. Na je ochtenddouche is het tijd voor de rest: je outfit afstellen op de activiteiten van vandaag, tandenpoetsen, baardje trimmen of scheren en haren in model brengen.

07.00 – koffie drinken en ontbijten, de krant of een boek lezen, je social media checken
Eén bakje is genoeg voor de ochtend, dit zal je de juiste energie geven om de dag verder door te brengen. Terwijl je rustig je bakje koffie drinkt en je gezonde ontbijt naar binnen werkt, kun je alle social media kanalen op je gemak checken. Waardoor je weer helemaal op de hoogte bent van alle nieuwtjes.

07:30 – 07:45 – even naar buiten voor een blokje om zonder dat je verder een doel hebt (de rest van de dag heb je al genoeg doelen)
Je hersenen zijn al een beetje op gang gekomen zonder dat er stress is ontstaan. Lekker he? Het is nu tijd om de rest van je lichaam klaar te stomen voor de dag. Bijvoorbeeld door een kleine work out te doen of ga even naar buiten voor een blokje om. Dit hoeft echt niet langer dan kwartier te duren en je hoeft ook geen uur te gaan hardlopen. Maar een kleine activiteit stimuleert naast je lichaam ook nog eens extra de hersenen. Zo ben je echt klaar voor de dag en is je lichaam opgestart.

08.00 – op naar je werk nadat je een volledig uur de tijd hebt genomen om wakker te worden, je hersenen ‘aan’ te zetten en iets voor jezelf hebt gedaan.
Als laatste is het nog aan te raden om op tijd te vertrekken, zodat je niet overhaast in de auto zit. Zo hoef je niet te schelden naar andere mensen in het verkeer en kun je genieten van de radio.

Een kind kan de was doen! Nieuwsgierig of het werkt voor je? Geef dit ochtendritueel een week de kans, je zult het verschil al na een paar dagen merken. Succes!

Gezonde levensstijl

Wil je gezonder leven? Bruisz helpt je een handje. Onze lifestyle coaches geven tips op het gebied van voeding en nog veel meer. Wil jij werken aan het creëren van een gezonde levensstijl met behulp van Bruisz? Kijk dan hier en deel jouw doelstellingen met een van onze lifestyle coaches.

Maak hier een afspraak

LEES DIT OOK EVEN

Meer blogs

LEKKER DICHTBIJ

Meer blogs