De beste apps voor een gezonde levensstijl

– 7 januari 2019 / Lifestyle –

Apps voor een gezonde levensstijl maakten een opmars in 2018. Ze werden zelfs zo populair dat Apple ze de ‘Trend van het jaar’ noemde. Maar wat zijn nou de absolute toppers? Wij hebben een lijstje gemaakt met de beste apps voor een gezonde levensstijl. Hup, open de App Store en Google Play Store maar.

Elk jaar heb je weer een rits goede voornemens, en elk jaar geef je het na twee weken op. We kennen het probleem. Gelukkig zijn er zijn allerlei moderne hulpmiddelen om je op het rechte pad te houden en zelfs gezondere gewoontes aan te leren. Deze apps helpen je vast een handje op weg naar een gezond 2019.

Receptenmaker

Deze app plukt de lekkerste gerechten uit onder meer de Allerhande en Hallo Jumbo, en bundelt deze op een overzichtelijke manier in de app. Je kunt kiezen tussen snelle recepten, eenvoudige recepten en populaire gerechten. Op die manier kun je altijd het gerecht vinden dat bij jouw tijd en situatie past. Want zeg nou eens eerlijk; de tijd van het kookschriftje met knipsels van recepten is voorbij. En uh, let je wel een beetje op dat de recepten ook een beetje gezond zijn?

Download ook eens de Slim Koken app. Deze app biedt naast lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen. Met de app kun je de maaltijden voor een hele week plannen. Hierbij wordt rekening gehouden met de schijf van vijf en persoonlijke voorkeuren. Persoonlijk voedingsadvies in een app, hoe handig?

Headspace

Mindfulness heeft een nogal zweverig imago, maar steeds meer fitte mannen en vrouwen ontdekken de voordelen ervan. Neem nou Arie Boomsma, deze sportieve held mediteert bijvoorbeeld dagelijks. Je hoeft hiervoor niet naar een tofu cracker toe, je kunt gewoon een app downloaden om te mediteren.

Headspace zo een mindfulness-app en focust zich voornamelijk op tien minuten lange meditaties zonder zweverig taalgebruik. Een prettige Britse stem en een mooie vormgeving maken deze vorm van mindfulness in ieder geval het proberen waard.

Lumosity

Een fit brein is net zo belangrijk als een fit lijf. Daarom zij wij opzoek gegaan naar een app om je hersenen te trainen. De app Lumosity is ontworpen om je geheugen en concentratie trainen. Dit doe je door dagelijks een reeks spelletjes te spelen. Als de app eenmaal je zwakke punten kent, stelt het een trainingsschema samen om je te helpen om bijvoorbeeld namen beter te onthouden.

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ