Eet champignons tegen de griep!

– 8 december 2018 / Lifestyle –

Hoe hard je ook probeert gezond te leven in de winter, het is best lastig. Oliebollenkramen schieten als paddestoelen uit de grond. En op de bank liggen met een dekentje en warme chocolademelk is ineens veel aantrekkelijker dan een bezoekje aan de sportschool. 

Toch is er één groentesoort die ervoor zorgt dat je in de winter hartstikke gezond blijft. En dat zonder dat het je extra moeite kost.

Als je in de winter gezond wil zijn, dan helpt het regelmatig eten van champignons al enorm. Je hoort het goed. Deze overheerlijke groente is ook nog eens mega goed voor je lichaam. Champignonsoep als vier uurtje dan maar? Anyone?

Champignons, we all need them.

We waarderen de champignon eigenlijk veel te weinig en dat is natuurlijk zonde. Deze schimmels zitten namelijk boordevol vitamines en zijn laag in vet, sodium en calorieën. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij van cholesterol.

Alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om de groente wat vaker in je eten te verwerken, staan champignons er ook om bekend je immuunsysteem een boost te geven. Boordevol antioxidanten, mineralen en vitamines is deze groente dus een perfect schild tegen bacteriën en virussen deze koude winterdagen.

Bruisz kookt

Daarnaast kan je champignons makkelijk in verschillende gerechten verwerken. Zoals in deze Japanse Noedelsoep met kipfilet.

Nodig (voor 2 personen):
– 2 cm verse gember
– 250 gram kastanjechampignons
– 200 gram Japans gemarineerde kipfiletreepjes
– 1/2 rode peper
– 150 gram paksoi
– 200 gram uddonnoedels
– 1000 ml kippenbouillon
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– zwarte peper
– sojasaus

1) Bereid de kippenbouillon. Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

2) Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

3) Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

4) Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus. En hallo heerlijk bord noedelsoep.

Voedingsadvies

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden welke voeding nog meer gezond voor je is? Kom dan eens praten met onze lifestylecoach voor persoonlijk voedingsadvies.

Contact de lifestylecoach >

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ