Recept – Avocado Cheesecake

– 4 november 2018 / Recept –

Een stuk verse, romige en gezonde avocadotaart, vol goede voedingsstoffen – wat wil een mens nog meer?

Nog een voordeel: deze heerlijke taart zit vol vitamine E en essentiële vetzuren die je huid lekker zacht en gezond laten voelen. Het recept is voor ongeveer 12 personen, maar dat ligt er maar net aan met hoeveel man je hem wilt delen natuurlijk…

Ingrediënten:

  • 4 avocado’s
  • 4 limoenen (sap ervan)
  • 1kl limoenzeste (+ extra)
  • 200g dadels
  • 200g roomkaas
  • 150g pecannoten
  • 50g kokospoeder (+ extra)
  • 200g honing (+ extra)
  • 150ml kokosolie (gesmolten)
  • zout

ZO MAAK JE HET:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze samen met de noten, het kokospoeder en een snuifje zout in een blender. Mix fijn. Verdeel het mengsel over de springvorm, duw de vulling goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de schil en de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Voeg het limoensap en de schil, de roomkaas, de kokosolie, de honing en een snuifje zout toe en mix tot een romig mengsel. Giet dit mengsel in de bakvorm, bedek met plastic folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  3. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met extra kokospoeder, limoenschil en nog wat gehakte noten. Bedruppel met extra honing en serveer meteen.

Bron & Beeld: Libelle Lekker, womenshealthmag.nl

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ

ALLE BLOGS

BLOG OVERZICHT