Recept: Pad thai met garnalen

– 15 november 2018 / Bruisz kookt –

Een gezond gerecht dat snel op tafel staat; een ”match made in heaven” voor velen.

Wie heeft er dan ook nog zin om lang achter de potten en pannen te staan na zo’n vermoeiende zware werkdag? Precies; niemand! Of rol je net de sportschool uit en ben je wel klaar met dat oersaaie bakje kip, rijst met broccoli? Lees dan even door, want hier worden je spieren ook blij van.

Ook voor al die negatieve energie, is pad thai met garnalen die ideale oplossing.

Ingrediënten (2 personen):

– 125 gram mie of
– 125 gram mihoen
– 1.5 eetlepels Thaise vissaus
– 1.5 eetlepels bruine basterdsuiker
– 1 eetlepel sojasaus
– 25 gram pinda’s
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 teentje knoflook (fijngehakt)
– 250 gram garnalen
– 1.5 eieren (losgeklopt)
– 62.5 gram taugé
– 0.5 rode peper (fijngehakt)
– 1 lente-/bosui (in ringetjes)
– 0.5 handje koriander (grof gehakt)
– 0.5 limoen (in partjes)

Zo maak je het:

1: Lees de verpakking van de mie en kook deze zoals aangegeven.
2: Gebruik een kom om daarin de vissaus met suiker en sojasaus te mengen.
3: Pak een droge, hete koekenpan om daar in de pinda’s te roosteren.
4: Pak een wokpan, verhit de olie en roerbak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd deze apart
4: Zet je gasfornuis of inductie op een hoge stand, voeg de eieren toe en roer door totdat het ei is gestold. Voeg de mie toe en schenk de saus erbij.
5: Meng de taugé, garnalen, rode peper en bosui erdoor. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pad thai.
6: Maak de pad thai af door te garneren met de koriander en serveer deze daarna met partjes limoen.

Heb jij dit recept geprobeerd? Super leuk! Maak er een foto van en tag ons met #bruiszkookt. Je mag ons de foto ook altijd even mailen op hello@bruisz.nl

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ

LEES ALLE BLOGS

BLOG OVERZICHT