Cryo sauna ervaring van onze stagiaire: “bevroren pootjes”

– 14 januari 2019 / Lifestyle –

Als nieuwe stagiaire van BRUISZ moest ik er toch echt aan geloven; de Cryo-sauna. Na een tijdje research te hebben gedaan, kwam ik erachter wat deze (koude) sauna precies inhoudt. Bij cryotherapie sta je 3 minuten in een cabine, waar je wordt blootgesteld aan een kou van ongeveer -190 graden. Vooraf niet echt de ideale gedachte bij het woord ‘sauna’. Maar toen ik verder las, kwam ik erachter dat cryotherapie zorgt voor meer energie, minder stress, snellere vetverbranding, verbetering van de huid en een vertraging van het verouderingsproces (niet dat ik daar als 19-jarige jonge student iets aan heb, maar goed)

En ohja, het zorgt ook voor een verhoogde weerstand. Niet onhandig voor deze koude dagen.

Hoe gaat ’t in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt er tijdens een intakegesprek doorgenomen wat de mogelijke klachten van de klant zijn. Ook zijn er een aantal contra’s voor de Cryo sauna. Zo wordt de Cryo sauna sterk afgeraden bij mensen die onder behandeling staan van een arts voor hart- en vaatziektes. Dit omdat de sauna extreem koud wordt. Als alles is doorgenomen kan er gebruik worden gemaakt van de Cryo sauna. Je mag je ondergoed gewoon aanhouden dus voor de mannen onder ons, wees maar niet bang hij vriest er niet af!

Uiteindelijk neem je met een badjas en sokken plaats in de cabine. De badjas gaat uit, maar de sloffen blijven aan (dit voorkomt bevroren pootjes).

Mijn stagebegeleider Christine adviseert mij nog even dat je het best je armen over elkaar heen kunt houden en de stikstof-walmen die boven je hoofd hangen weg puft.

In tegenstelling tot andere Cryo-sauna’s geeft deze Cryo direct een shockeffect en daalt de temperatuur tot zo’n -190 graden. En ik kan je zeggen dat het niet zo koud voelt als dat je van tevoren verwacht. Dit omdat het vooral een droge kou is.

Mijn ervaring

Toen mij gevraagd werd of ik de Cryo-sauna eens wilde uitproberen, stond ik niet gelijk in de startblokken om er voor vol te gaan, maar wat niet weet wat niet deert. Aangezien ik niet zo’n fan ben van de kou was het toch een hele prestatie om dit te doen. Maar goed, al met al was het binnen een minuut alweer voorbij. Daarom leek het van tevoren erger dan verwacht. De mensen die hier vaker gebruik van maken zitten tot zo’n 3 minuten in deze cabine. Mijn behandeling was dus het startersprogramma.

Effect?

Aangezien ik geen klachten heb, is de Cryo-sauna voor mijn geen prio, maar wat ik me zeer zeker kan voorstellen, is dat het de mensen die met verschillende ziektebeelden lopen helpt. Om het daadwerkelijke effect van de behandeling goed te merken, moet je zo’n 5 a 10 behandeling ondergaan. Na één behandeling kan ik dus nog niet veel over het effect vertellen. Wel dat ik er zelf wel een enorme energie-boost van kreeg!

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ