OVERGANG

Overgang betekent afsluiting van je vruchtbare periode en beëindiging van je menstruatie. Doordat de hormonen opnieuw balans zoeken, kun je overgangsklachten krijgen die je dagelijkse leven behoorlijk verstoren. Opvliegers, overmatig transpireren, slapeloosheid, vaginale klachten, stemmingswisselingen zijn hier voorbeelden van. Emotioneel kan het ook wat betekenen omdat je een nieuwe levensfase ingaat. Je neemt afscheid van je jeugdigheid en vruchtbaarheid. Je gaat nadenken over het leven. Ook daarin zoek je opnieuw evenwicht. Bruisz biedt verschillende mogelijkheden om overgangsklachten te verminderen. Daarnaast kunnen we helpen om richting te geven aan je leven.

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur gaat uit van disbalans in je energiestromen. Bij overgangsklachten bestaat er disbalans in je nierfunctie en hormoonbalans. Daarnaast kunnen blokkades ontstaan door het emotionele aspect van de overgang: acceptatie dat een levensfase afgesloten is. Het kan leiden tot onrust, depressieve gevoelens en slapeloosheid. Acupunctuur brengt lichaam en geest weer in balans. Op bepaalde strategische plekken, de meridianen, op het lichaam worden zeer dunne naaldjes geplaatst. Hierdoor beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom. Op deze manier herstelt het evenwicht en gaat energie weer stromen. De behandeling is pijnloos. Na meerdere behandelingen ervaar je aanzienlijke verbetering. Je voelt je goed en zorgeloos. Je kunt het leven weer aan.

ONTDEK >
Acupunctuur bij Bruisz

Wil je op de hoogte blijven van behandelingen die Bruisz biedt voor een vitaler leven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Of kijk of Facebook voor al onze evenementen.

RE-BALANCING ZORGT VOOR EEN NIEUWE BALANS

De overgang kan een verwarrende periode zijn. Het betekent acceptatie van het ouder worden. Overgangsklachten kunnen een ongemakkelijk gevoel geven. Je denkt dat iedereen jouw opvlieger ziet. Maar is dat ook zo? Elke vrouw kent de stemmetjes in haar hoofd. Vaak hebben ze ieder een ander belang. Dat vecht met elkaar. Bij re-balancing gaan we op zoek naar een nieuwe balans. De stemmetjes neem je een heel leven mee. Desondanks kun je wel leren om met ze te communiceren. Het maakt dat je bijvoorbeeld ook anders met een opvlieger om kunt gaan. Re-balancing werkt met massage en aanrakingen. Hoofd en lichaam worden weer één. Je komt dichterbij jezelf te staan. Concluderend: word een met jezelf en ervaar re-balancing.

ONTDEK >
Rebalancing bij Bruisz

Vind jij het leuk om meer over onze therapeuten te weten te komen?

Iedere maand organiseren wij diverse workshops & lezingen bij Bruisz, volg ons op Facebook voor de evenementen!

Rebalancing bij Bruisz

DETOX VOETENBAD BIJ OVERGANGSKLACHTEN

Menstruatie helpt vrouwen om op een gezonde en natuurlijke wijze de afvalstoffen in hun lichaam af te voeren. Als je niet meer ongesteld wordt, doordat je bijvoorbeeld in de overgang zit. Dan raak je deze afvalstoffen dus ook niet meer kwijt. Je kunt dan overgangsklachten krijgen die je dagelijkse leven behoorlijk kunnen verstoren. Opvliegers, overmatig transpireren, slapeloosheid, vaginale klachten, stemmingswisselingen zijn hier voorbeelden van. 

Een keer per maand een detox voetenbad nemen, is een goede manier om het lichaam een handje te helpen om weer op een natuurlijke wijze afvalstoffen kwijt te raken en dus overgangsklachten te verminderen.

ONTDEK >