Voel jij je minder fit als je verkouden bent? En lijkt het alsof je geen energie meer hebt? Dan hebben wij een oplossing voor jou!

– 02 oktober 2019 / – Mooi & Gezond –

Nu de zomer voorbij is en het koud begint te worden betekent het dat veel mensen last krijgen van verkoudheid. Wat is verkoudheid eigenlijk? En (hoe) kun je het voorkomen?

Verkoudheid

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. De klachten die je kunt krijgen zijn niezen, hoesten, keelpijn, hoofdpijn en oorpijn. In het neus- en keelgebied produceert het slijmvlies een beetje vocht en slijm. Als het slijmvlies ontstoken raakt, wordt het opgezwollen en gaat het slijm snot produceren. Daarnaast wordt het slijmvlies geïrriteerd. Je kunt hierdoor in je neus een neus prikkel krijgen en in je keel een hoestprikkel. 

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van verkoudheid is door een virus. Je kunt het virus door verschillende manieren oplopen. Bijvoorbeeld door school, werk en in de trein. Een verkoudheid loopt in verschillende fases. Als eerst komt het virus via de neus naar binnen en gaat het snot mee naar de neuskeelholte. Doordat het slijmvlies in de neuskeelholte extra gevoelig is voor het virus, begint een verkoudheid meestal in de neuskeelholte. Het virus verspreidt daarna naar de voorzijde van je neus. Hierdoor krijg je ook andere klachten zoals, snotteren en hoesten bijvoorbeeld. 

Kun je verkoudheid voorkomen?

Je kunt verkoudheid voorkomen door jezelf binnen op te sluiten. Maar dat is natuurlijk geen oplossing. Het is hygiënisch om zakdoeken en tissues eenmalig te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om je handen regelmatig te wassen. Ook is het verstandig om wat afstand te houden van mensen die verkouden of grieperig zijn. Wist jij dat er meer dan 200 verschillende virustypen die verkoudheid kunnen veroorzaken er zijn?

Wij hebben een oplossing!

Voel jij je minder fit als je verkouden bent? En lijkt het alsof je geen energie meer hebt? Dan is de cryo sauna een weldaad voor jou om je beter te voelen! Je klachten en ontstekingen worden vermindert. Daarnaast wordt je huid verstevigt en vertraagt het verouderingsproces. Ook verdwijnt je stress en vermoeidheid. Hierdoor voel je je een stuk beter.