Altijd moe tijdens je menstruatie? Dit is dus de reden en de oplossing!

– 13 augustus 2019 / – Mooi & gezond –

De rode vlag hang uit. De tijd dat je ongesteld bent, is niet je lievelingsperiode van de maand. Je hebt buikkrampen, bent moody, hebt vreetbuien, voelt je dik, lelijk en continue moe. We feel ya! Maar no worries, het ligt niet aan jou. Deze vermoeidheid is blijkbaar te verklaren, maar ook op te lossen.

Zo’n 23 procent van de vrouwen slaapt slecht in de week voordat ze ongesteld moeten worden volgens de Amerikaanse Sleep Foundation. Daarnaast geeft 30 procent ook nog eens aan niet goed te slapen tijdens de menstruatie zelf. Maar hoe komt dat nu? Net zoals de meeste van de andere kwalen, is ook deze weer te wijten aan die altijd zo vervelende hormonen. In dit geval gaat het om een tekort aan de hormonen progesteron en oestrogeen.

Niet meer nodig

Dit tekort ontstaat doordat je lichaam deze hormonen niet meer nodig heeft, omdat je niet zwanger bent geworden maar ongesteld. Het lichaam schakelt zich dan over van een alerte modus naar een normale modus. Het hormoon progesteron zorgt voor een goede nachtrust, dus wanneer je daar een tekort aan hebt tijdens je ongesteldheid raak je sneller vermoeid.

De oplossing

De vermoeidheid begint ongeveer tien dagen voor jouw menstruatie. Tot jouw hormoonlevels weer stijgen voel jij je dus moe en minder aantrekkelijk. Maar, niet getreurd: er is wat aan te doen! Als je erg veel last hebt van deze vermoeidheid tijdens je menstruatie kun je een cryo sauna kuur afnemen. Deze kuur zorgt ervoor dat je beter slaapt en een energieboost krijgt. 

In de Cryo sauna wordt je lichaam gedurende maximaal 3 minuten blootgesteld aan extreme kou. Zo’n -192˚C. Door deze extreme kou schakelt je lichaam over op de alarmmodus en wakkert het zelfherstellend vermogen aan. Al je bloed stroomt vervolgens naar je organen. Je maakt extra witte bloedlichaampjes aan. Je lichaam krijgt een enorme energieboost. Ook brengt een sessie in de Cryo sauna je hormoonhuishouding weer op peil. En doordat je doorbloeding verbetert, komen endorfines vrij. Hierdoor ga je je ook mentaal beter voelen.