Cryo sauna sessies: goed voor je immuunsysteem?

– 2 september 2019 / – Mooi & gezond –

Dat moet je gewoon geprobeerd hebben.

Ooit gehoord van koutherapie? Nee? Nou, het is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden: een vorm van therapie met extreme kou. Het nut van koutherapie? Het zou een positieve invloed hebben op je immuunsysteem.

Koutherapie

Tijdens koutherapie, ook wel cryotherapie genoemd, wordt je lichaam gedurende 1,5 tot 3 minuten blootgesteld aan extreme kou ( -192 graden) door stikstof in gasvorm, in een gecontroleerde omgeving, de cryo sauna.

Deze extreme kou bevordert celvernieuwing, verstevigt je huid en vertraagt het verouderingsproces. Tevens vermindert het klachten bij veel ziektebeelden, het vermindert ontstekingen, bestrijdt pijn en verhoogt weerstand en stofwisseling. Het biedt ondersteuning bij het verliezen van gewicht. Door het vrijkomen van endorfine en adrenaline verdwijnt stress en vermoeidheid en voel je je beter. Je immuunsysteem krijgt een krachtige impuls door de aanmaak van witte bloedlichaampjes. En het geeft het lichaam een energieboost.

Het stikstof dat wordt gebruikt in zo’n Cryo sauna is in gasvorm en voelt niet nat aan.

To the test

Nu is het zo dat, zoals bij eigenlijk elke vorm van therapie, een sessie niet genoeg is om echt resultaat te behalen. Daar zijn minstens vijf tot tien sessies voor nodig. Zo’n sessie duurt maximaal 3 minuten en de behandeling wordt in een privé-setting uitgevoerd, waardoor je je comfortabel en ontspannen voelt. Service en aandacht voor de klant staat hoog in het vaandel. Er wordt tijd voor je genomen tijdens elke behandeling en je kunt genieten van een kopje koffie of thee.

Goed om te weten: er kan alleen gepind worden in de salon en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Wil je hier meer over weten? Bel 026 339 72 66 of mail naar hello@bruisz.nl! Een proefsessie boek je door op de onderstaande button te klikken!

Proefsessie boeken