Wereld Emoji dag!

– 17 Juli 2019 / – Levensstijl-

Het is zover…

Het begon met allemaal simpele tekens zoals 🙂 maar sinds de laatste jaren praten we over Emoji ‘s!

Het is vandaag 17 Juli en dat betekend Wereld Emoji dag!

Op deze datum vieren we jaarlijks het bestaan van de Emoji ’s.

We vieren deze dag vanaf 2014, maar waarom eigenlijk? En wat is er zo bijzonder aan…

Emoji dag!

Wereld emoji dag wordt gevierd vanaf het jaar 2014. Het heeft te maken met de kalender emoji van Apple die in 2002 is ontstaan. De kalender emoji gaf deze datum aan, vandaar dat ze hebben bedacht om op 17 Juli Emoji dag te vieren.

Maar wereld emoji dag gaat verder dan het vieren van 1 emoji, we vieren de komst van alle emoji ‘s!

Invloed emoji

Je zou het niet geloven maar de emoji heeft ons taalgebruik erg beïnvloed. Het leuke is dat het ons mensen beter met elkaar verbindt. Zo kan je je emoties uitdrukken via een chatbericht. Iedereen heeft namelijk dezelfde emoji ’s op hun telefoon staan en weten van bijna allemaal wat het betekent.

Nog meer emoji!

Waarschijnlijk herken je het probleem… Er zijn superveel emoji ’s dus als je opzoek bent naar een specifieke emoji, kan het wel even duren voordat je hem gevonden hebt.

En dan nog even beseffen dat het er steeds meer en meer worden! Het emoji pakket wordt dit jaar ook weer vergroot met minstens 100 nieuwe exemplaren!

Wereld emoji dag

Iedereen communiceert deze dag op de manier hoe hij/zij dat in gedachten heeft. Vooral wordt er met emoji ’s gecommuniceerd, dat is ook eigenlijk de bedoeling natuurlijk!

Er kan soms een miscommunicatie ontstaan, omdat bijvoorbeeld de andere persoon de bedoeling van jou emoji verkeerd opvat.

Kijk daarom even voordat je een emoji plaatst op Emojipedia, hier staat elke betekenis in van alle emoji ‘s!

LEES DIT OOK EVEN

Meer blogs

LEKKER DICHTBIJ

Meer blogs