Gezond vloeibaar goud: de nieuwe health trend!

– 6 februari 2019 / Lifestyle –

Iets wat heel lekker is, is vaak ongezond. Bij vloeibaar goud is dat niet het geval!

Vloeibaar goud is een drankje afkomstig uit India, maar wordt nu ook steeds populairder in Nederland. Het ziet er mooi uit, smaakt top en bevat ook enorm veel gezonde voedingsstoffen.

We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Als jij daarna overtuigd bent, dan kun je meteen doorscrollen naar het recept, zodat je dit vloeibare goud makkelijk vanuit huis kunt maken.

Vloeibaar goud zit bomvol antioxidanten

De reden voor het gouden kleurtje is heel simpel. Het hoofdingrediënt van vloeibaar goud is Kurkuma. Kurkuma zit vol met antioxidanten. Deze zijn heel belangrijk voor een goede celfunctie en kunnen helpen het risico op infecties en ziektes te verlagen. Dit goedje vermindert ontstekingen en gewrichtspijn. Daarnaast bevat vloeibaar goud kaneel en gember. Deze 2 ingrediënten bevatten eveneens veel antioxidanten.

Vloeibaar goud kan je spijsvertering verbeteren
Last van een moeilijke spijsvertering? Dan is vloeibaar goud wellicht interessant voor jou. Kurkuma en gember kunnen beide bijdragen aan een goede spijsvertering.
Daarnaast kan gember de pijn verlichten die ontstaat bij indigestie. Bij indigestie heb je last van een opgeblazen gevoel, pijn en een ongemakkelijk gevoel in de bovenbuik na het eten.

Vloeibaar goud vermindert ontstekingen en gewrichtspijn
Onderzoek heeft aangetoond dat 500 mg kurkuma per dag gewrichtspijn, veroorzaakt door artrose en artritis, meer kan verminderen dan 50 mg van de voorgeschreven medicijnen hiervoor. Daarnaast hebben kurkuma, kaneel en gember alle drie een ontstekingsremmende eigenschappen.

Ben je al overtuigd? Hieronder staat het recept!

Ingrediënten:

250 ml (plantaardige) melk
1 theelepel kurkumapoeder
1 kaneelstokje
Halve theelepel gemberpoeder
Snufje zwarte peper
Wat honing voor de smaak

Zo maak je het:

Vloeibaar goud/ is heel simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje, en verwarm dit zonder het te laten koken. Laat het vervolgens tien minuten sudderen op laag vuur. Giet het hierna door een zeef in je favoriete mok. En genieten maar.

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ