Recept: geen natte, maar een latte herfst

– 25 november 2018 / Bruisz kookt –

Ook al ben jij trouw aan je bakkie pleur (zonder poespas), dan hebben wij tóch een reden gevonden om een keer af te wijken naar een herfstachtige Chai Latte.

Je weet wel, dat overheerlijke Indiase drankje van thee, hete melk en een scheutje chai-siroop naar wens. Hier hebben wij het beste recept voor de chai-siroop:

Ingrediënten:

Hier moet je wel even voor aan het jagen en verzamelen slaan, maar dan kun je er wel de rest van de herfst (en winter) tegenaan.

– 10 zwarte peperkorrels
– 5 kruidnagels
– 4 kardemompeulen
– 2 kaneelstukjes
– 1 steranijs
– 600 ml water
– 2 eetlepels zwarte thee
– 1 cm gember
– 1 snufje nootmuskaat
– 2 eetlepels suiker (naar eigen smaak)

Zo maak je het:

1: Rooster de kruiden (behalve de gember en de nootmuskaat) in een droge, grote koekenpan gedurende twee minuten op laag vuur.
2: Haal de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen.
3: Maal de kruiden grof in een vijzel of een hakmolen.
4: Voeg het water, de kruiden, de gember en de nootmuskaat toe in een diepe pan en laat twintig minuten zacht sudderen. Laat het mengsel niet koken anders wordt het te bitter.
5: Haal de pan van het vuur en voeg de zwarte thee toe.
6: Laat de thee tien minuten trekken.
7: Haal dan het mengsel door een vergiet en vang op.
8: Voeg de suiker toe en breng het mengsel aan de kook.
9: Laat alles vijf tot tien minuten zonder deksel sudderen.
10: Laat alles afkoelen en giet het in een fles.

TIP: Je kunt het mengsel maximaal een week in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept geprobeerd? Super leuk! Maak er een foto van en tag ons met #bruiszkookt. Je mag ons de foto ook altijd even mailen op hello@bruisz.nl

Bron 1: www.lindanieuws.nl | Bron 2: HelloFresh | Foto: HelloFresh

LEES DIT OOK EVEN

LEKKER DICHTBIJ