hello@bruisz.nl – 026 339 72 66
//Lyke Bagaya
Lyke Bagaya
Lyke BagayaHypnotherapeut en EMDR therapeut
Wij mensen bestaan niet uit losse onderdelen, zoals een auto of een computer. Wij zijn altijd een geheel. Als er ergens in ons systeem iets niet goed loopt, heeft dat altijd effect op het gehele systeem.

Lyke Bagaya

‘Snel verlichting en verandering in jouw situatie’

Slaapproblemen, stress, spanning en angst zijn al lastige problemen op zich, maar kunnen ook symptomen zijn van complexere emotionele problemen of een trauma. Wanneer je een ingrijpende ervaring hebt gehad kun je daar nog jaren last van houden. Emotionele klachten kunnen leiden tot lichamelijk klachten. Je kunt zelfs het gevoel krijgen, dat je steeds verder weg zakt. Met de verschillende behandelmethodes die ik bied, kan ik samen met jou snel verlichting en verandering in je situatie en leven brengen. Ik breng diepgang aan, waardoor de therapie vlotter verloopt dan elders. Zo heb ik cliënten behandeld die jarenlang zware psychotherapeutische trajecten hebben gevolgd met weinig resultaat. Met mijn unieke methodiek, in samenwerking met de gemotiveerde cliënt, is het wel gelukt hen het licht in hun leven weer te laten zien en verandering te bewerktstelligen. Dit kan ik jou dus ook bieden.

Breed scala aan therapieën

Sinds 2000 voer ik praktijk als psycho analistisch hypnotherapeut. Dat betekent dat ik een hypnotherapeut ben die niet aan de oppervlakte blijft hangen, maar gaat voor de diepgang. Ik ga altijd op zoek naar de wortels, de oorzaak van de problemen, waar jij mee zit. Daar ligt immers de oplossing. Hypnotherapie is als psychotherapie met behulp van hypnose.Ik werk op twee niveaus tegelijkertijd: het bewuste en het onderbewuste. Je bent dus niet ‘weg’ of ‘bewusteloos’ tijdens de behandeling. Hierdoor behalen we snel, diepgaand en blijvend resultaat.

Tevens ben ik psycho oncologisch therapeut en gespecialiseerd in het werken met (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Als EMDR-therapeut help ik je snel en blijvend van trauma’s en fobieën af. Met familie- en systeemopstellingen begeleid ik je in het verkrijgen van inzicht in hoe de familie, waarin jij bent opgegroeid, op de onderliggende laag functioneerde en waar eventuele verstrikkingen zijn ontstaan. Ook andere systemen zijn te onderzoeken, zoals jouw huidige gezin, je werk- of groepssituatie, je innerlijke (dis)harmonie, je lichamelijke gesteldheid of je horoscoop. Verstrikkingen worden ontward en onafgemaakte zaken afgemaakt. Energetische geneeskunde pas ik toe om de verschillende energielagen in jouw systeem weer op te schonen, in balans te brengen en de energie weer te laten stromen. Hormoonbalans herstellen is erg belangrijk om je weer lekker in je vel te laten voelen.

Door diepgang vlot resultaat

Door mijn jarenlange ervaring, mijn eigen levenservaring en mijn sterk inlevend vermogen, ben ik snel instaat mij af te stemmen op jou. In een sfeer van wederzijds vertrouwen schep ik een veilige ruimte, waarin je jezelf mag zijn en je hart kunt luchten. Ik zoek altijd naar het positieve, de zachte en vriendelijke benadering. Dat wil echter niet zeggen dat ik ‘een watje’ ben, want ik hou ook van daadkracht, duidelijkheid en structuur. Het gaat er uiteindelijk om dat we resultaat boeken zodat jij je snel beter voelt.

Anamnese

Tijdens het eerste consult wordt de anamnese afgenomen: ik stel je veel vragen om jouw verhaal en hulpvraag helder te krijgen. Jij vertelt over je huidige leven en je jeugd. Hieruit filter ik de rode draad die te maken heeft met jouw hulpvraag. Samen onderzoeken wij waar we zullen gaan werken en hoe we dat gaan doen. In de volgende sessie(s) gaan we meestal eerst werken aan jouw ik-sterkte en stabiliteit, een steviger basis van waaruit gewerkt kan worden. Soms krijg je huiswerkopdrachten om actief betrokken te blijven bij je helingsproces. Wanneer de resultaten naar wens verlopen en je je beter gaat voelen, bouwen we de sessies af.

VISIE

Wij mensen bestaan niet uit losse onderdelen, zoals een auto of een computer. Wij zijn altijd een geheel. Als er ergens in ons systeem iets niet goed loopt, heeft dat altijd effect op het gehele systeem. Daarom dienen geneeskunde en therapie altijd de gehele mens te benaderen en heling te integreren. Vandaar dat mijn benadering altijd gericht is op de 4 elementen waaruit wij bestaan: geestelijk, lichamelijk, emotioneel en spiritueel/zingeving. Door diepgang aan te brengen in de therapie boek ik vlot resultaat. Met de verschillende behandelmethodes die ik bied kan ik snel verlichting en verandering in je situatie en leven brengen.

RECENT NIEUWS VAN LYKE

Inspirerende kerstvideo: liefde is een cadeau

13 december 2018|Lifestyle|

Inspirerende kerstvideo: liefde is een cadeau - 16 december 2018 / Lifestyle - Niet bij iedereen is de gevoelige snaar direct te raken, maar met dit filmpje van Phil Beastall (32) moet jij gegarandeerd een traantje wegpinken. Dus pak die tissues maar vast en 'Let [...]

101 weetjes over jouw gezondheid

23 oktober 2018|Lifestyle|

Wist je dat...!? 101 weetjes over onze gezondheid - 11 september 2018 / Lifestyle - Onwetendheid is één van de problemen bij het maken van de juiste keuzes voor je gezondheid. Daarom geven we je hier 101 tips die je kunnen helpen bewustere keuzes te [...]

Bevrijd je brein

23 oktober 2018|Mind & meditatie|

Bevrijd je brein! Kom naar de lezing over het brein. - 13 september 2018 / Mind & Meditatie - Wil je het geheim van je brein ontdekken? Wil je de ongekende mogelijkheden van je brein gebruiken? Ben je nieuwsgierig naar hoe je brein je gedrag aanstuurt [...]

BEKIJK AL HET NIEUWS